Vayreda demana militància als ciutadans en favor del comerç d'Olot

El regidor de promoció econòmica demana militància als olotins i olotines sobre el comerç local. Estanis Vayreda diu a Ràdio Olot que la situació dels botiguers és cada vegada més complicada a causa de la competència que els suposa Internet. Afegeix que, del contrari, podria desaparèixer el teixit comercial que tanta vida dóna a les ciutats a la vegada que esperona als comerciants a reinventar-se.

En declaracions a Ràdio Olot, el regidor de promoció econòmica ha reconegut que la millora de la plaça mercat, la plaça del mig i el Firal ha reactivat econòmicament la zona, tot i que s’ha fet amb un perfil molt determinat d’establiment com bars, restaurants o serveis de salut. Estanis Vayreda considera que l’important és que generin activitat econòmica. Més complicada és la situació de la Plaça Major, on alguns dels locals històrics i més grans de l’entorn estan tancats des de fa temps per problemes en els que l’Ajuntament no hi pot intervenir. Vayreda segueix confiant en les possibilitats comercials de la Plaça Major, però reconeix que el comerç passa per una situació molt complicada.

El regidor de promoció econòmica ha afegit que en un termini de vint anys el panorama comercial de les ciutats pot canviar molt a causa del canvi dels hàbits de compra dels seus habitants. En aquest sentit, Estanis Vayreda, demana militància als olotins perquè del contrari el futur és molt incert.

El regidor de promoció econòmica també llença un missatge als botiguers a qui recomana que es reinventin. Diu que temes com els horaris comercials hauran de replantejar-se en un termini breu de temps.

Tot i això, Estanis Vayreda manté que Olot té un bon múscul comercial i que els pitjors anys pel comerç poden haver passat si es tiren endavant projectes de millora. Sobre la pressió que poden fer en el lloguer de locals comercials, diu que a diferència dels pisos buits, en els locals, l’Ajuntament no té marge de maniobra per intervenir amb els propietaris.

Respon