Veïns d’Olot reben multes de 100 euros per posar música des del balcó durant el confinament

La Policia Municipal ha sancionat domicilis del Pla de Dalt, les Tries o Sant Miquel per tenir la música massa alta. Els veïns creuen que la situació és “inversemblant” i denuncien que el tracte d’alguns agents no va ser l’adequat. La Policia Municipal diu a Ràdio Olot que, en aquests casos, la decisió de multar la pren cada agent.

Balcons d’Olot (Pau Masó)


Les sancions es van començar a posar el passat cap de setmana. A les Tries per exemple, la Policia va multar la família de la Lídia per posar música a la terrassa de casa amb el portàtil a les quatre de la tarda. Ella mateixa ho explica a Ràdio Olot.

 

Una situació similar va viure la Laura i els seus veïns al Pla de Dalt. Concretament al carrer Brida, on cada dia a les vuit del vespre posen música per animar el veïnat.

 

En tots dos casos es va demanar explicacions als agents per aclarir la situació. La Policia Municipal va exposar als veïns i també ha explicat a Ràdio Olot que és responsabilitat de cada agent valorar la situació i decidir si la música supera els nivells permesos o no.

Segons l’ordenança municipal els sistemes de megafonia a l’aire lliure, tant públics com privats, només estan permesos de 8 del matí a 11 de la nit en dies laborables i de 9 a 11 en caps de setmana i dies festius. L’ordenança també detalla que cal utilitzar-los “de manera adequada i respectuosa, tant en volum com en freqüència”. Els nivells no poden superar els 65 decibels i el mesurament del so, sempre que no es pugui fer amb un sonòmetre, serà a criteri de l’agent.

Queixes per l’actitud d’alguns agents

Els veïns afectats s’han agrupat per presentar una instància a l’Ajuntament per deixar constància dels fets i demanar permís per seguir posant música i animar el veïnat.

 

Els veïns han valorat positivament l’atenció rebuda per part de la direcció de la Policia Municipal, però s’han queixat que el tracte que van rebre per part d’alguns agents “no va ser el més adequat”. Durant el confinament, han estat moltes les iniciatives musicals que han aparegut des dels balcons de la ciutat d’Olot amb l’objectiu d’entretenir els veïns. Fins ara, no s’havien produït denúncies. Segons l’ordenança municipal, la infracció més lleu pot arribar als 900 euros i la més greu als 300.000.

3 Responses to “Veïns d’Olot reben multes de 100 euros per posar música des del balcó durant el confinament”

 1. Sergi

  Bon dia, referent a la ordenança municipal exposa que en cas de no poder fer-se servir el sonòmetre per el control de soroll serà l’agent de la Policia qui valora si es excessiu o no el volum, però la meva pregunta es si alguna vegada han fet servir aquest aparell? O directament passen d’utilitzar lo. Però que en la ordenança ho posa clar. En cas de no poder fer-se servir.. i crec que no l’utilitzen mai per aquests casos. Gràcies

  Respon
 2. Albert Anglada Puntí

  Bon dia!!!
  Sort que aquest cap de setmana he estat treballant per obrir el restaurant i no he posat música! Sinò multa al cantu!!
  Crec que amb l’agent i el o Els veïns que s’han quiexat haurien de ser entrevistats per donar el seu parè sobre aquest assumpte! Sinó només queden en evidència els denunciats! S’hauria d’identificar aquest agent i els veïns que han fet ma queixa!
  Salut i molt bona feina!!

  Respon
 3. Paula

  A mi no m’agrada la música que posa la família de devant de casa, ni em ve de gust sentir-la quan a ells els sembla bé.
  A banda d’haver d’estar-me a casa he de sentir la musiqueta del motivat de torn? Per què no penseu que podeu molestar els altres?
  I per què s’ha d’identificar qui ha fet la queixa? He de callar i empassar-me la teva música? Sort que aquest cap de setmana has estat treballant i no m’has tocat la pera amb la música dels coll****

  Respon

Respon