Veïns d’Olot recullen firmes en contra de la pujada d’impostos que preveu l’Ajuntament

Es tracta d’una iniciativa ciutadana que compta amb el suport d’Olot en Comú i que amb pocs dies ja ha recollit més de mil firmes. Els impulsors remarquen que la campanya la fan “per necessitat” i reclamen que els partits de l’oposició impugnin les noves ordenances fiscals que s’aprovaran aquest dimarts. 

L’equip de govern preveu un augment del 14% de l’IBI i la taxa d’escombraries per a l’any que ve (Ràdio Olot)


Aquest dimarts a la tarda, si no hi ha res de nou, l’equip de govern portarà a aprovació els pressupostos municipals per a l’any 2020. Ho farà en el ple municipal, on també s’hi aprovaran les ordenances fiscals que preveuen pujar un 14% l’IBI i la taxa d’escombraries de cara a l’any que ve. La majoria absoluta de Junts per Catalunya farà que els pressupostos i l’augment d’impostos tiri endavant sense entrebancs. Malgrat això, alguns veïns d’Olot han volgut mostrar el seu desacord fent una recollida de firmes en contra de la pujada. Una de les impulsores de la recollida és Carme Guardiola, una botiguera del centre d’Olot.

 

La iniciativa que ha començat la Carme, compta amb el suport d’Olot en Comú i des del cap de setmana ja ha recollit més de 1.000 firmes. La campanya ja s’ha estès a altres comerços de la ciutat i la Carme assegura que no para d’entrar gent a la botiga demanant per firmar.

“L’oposició s’ha d’ajuntar i impugnar-ho”

Guardiola també envia un missatge directe a ERC, el PSC i la CUP. Reclama que l’oposició impugni els pressupostos i lluiti contra la pujada.

 

Si no hi ha cap canvi d’última hora, els pressupostos i les ordenances fiscals s’aprovaran aquest dimarts de “forma inicial”. Al mateix temps s’obrirà un període d’exposició pública de 15 dies. Durant aquest temps es poden presentar reclamacions i, si és així, s’obre un termini d’un mes per resoldre-les. L’aprovació definitiva dels pressupostos no es dona fins que s’ha acabat el termini d’exposició pública o s’han resolt totes les reclamacions.

Respon