La vespa asiàtica continua viva a la Garrotxa, però es deixa veure menys

La vespa asiàtica segueix viva a la Garrotxa, especialment a Olot, on s’ha gairebé eliminat un nou niu i localitzat un altre. Des del SIGMA les sensacions són positives i creuen que aquest estiu l’insecte s’ha deixat veure menys. L’organisme garrotxí alerta que en cap cas els ciutadans han d’intentar eliminar un rusc.

Un exemplar de vespa asiàtica. (Ràdio Olot)

Encara sense dades a la mà, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa té bones sensacions respecte la presència de la vespa asiàtica a la comarca durant aquest estiu. Fins passat el període estiuenc l’òrgan no posarà les xifres sobre la taula, però ja ha informat que durant els últims mesos només s’han localitzat dos nius perillosos per a la població, tots dos a Olot. Un ja s’ha gairebé eliminat de l’església dels Desemparats i s’està estudiant la retirada del segon.

El segon niu que ha estat localitzat a Olot es troba en una zona fluvial a diversos metres d’alçada, fet que no posa en risc a la població. Des del SIGMA asseguren que només retiraran aquells nius que siguin perillosos per als ciutadans.

L’organisme mediambiental segueix recollint totes les dades sobre la vespa asiàtica per determinar el seu estat vital a la comarca. Fins als mesos de tardor o hivern el SIGMA no donarà dades concretes.

L’any passat es van localitzar 71 nius a la Garrotxa, una dada que representava el 61% dels nius totals trobats a tot Catalunya el 2016.

 

One Response to “La vespa asiàtica continua viva a la Garrotxa, però es deixa veure menys”

 1. David

  Hola. Avui 30.desembre.2018 he estat per Olot i nomes a Olot hem pogut veure amb la familia un total de 8 nius a Olot. Li hem dit a la noia de la benzinera que puja a Santa Pau. A prop del Hostal dels Ossos hem vist un a dalt de un arbre..una mica mes amunt de la casa rara tota plena de rocs volcanics.
  Els altres 4 els hem vist a la nacional que va pel voltant de Olot cap a direccio Vic. I uns altres els hem vist al Parc Natural de les Roques Tosques..a prop del bar restaurant.
  Crec que ara que estan inactives i que els arbres estan desfullats es bon moment per veure.ls i poder.los retirar i combatre.la.
  A la noia de la benzinera li hem dit que truques o avises a la policia perque n.hi han molts al propi nucli urba de Olot.
  Ens ha sorpres molt.
  Anims i sort

  Respon

Respon