Veu la llum ‘Soldadets de plom', l'última obra de Josep Torrent

Una reflexió sobre el paper de l’exèrcit camuflada al mig d’una novel·la. D’això tracta la darrera obra publicada de Josep Torrent. Es titula ‘Soldadets de plom’ i veu la llum ara tot i que està escrita des de fa sis anys. Una publicació ben diferent a allò que ens té habituats l’autor olotí.

Soldadets de plom

‘Soldadets de plom’ suposa un canvi de registre en l’obra literària de Josep Torrent. Tracta la història d’una noia que, en plena crisi, decideix buscar una feina estable entrant a l’exèrcit però acaba en una missió a l’Afganistan. Torrent ha explicat a Ràdio Olot que la novel·la duia bon temps en un calaix i que ara ha decidit treure-la a la llum.

Una història que combina la situació econòmica de molts joves al nostre país i el paper de l’exèrcit espanyol a l’Afganistan. Torrent assegura que a ‘Soldadets de plom’ vol ensenyar que el paper dels militars no va ser una “missió humanitària” com es va dir i que ja s’ha cobrat la vida de més de 100 militars espanyols a aquest país.

Una novel·la que el mateix Torrent admet que surt dels seus esquemes però que li ha vingut de gust escriure. En una entrevista al ‘Teló de Fons’, ha afirmat que no li consta que al nostre país s’hagi escrit cap altra novel·la sobre el paper dels soldats espanyols a l’Afganistan.

‘Soldadets  de plom’ és un llibre de Josep Torrent que diu que ha escrit pensant amb diferents persones concretes. Trossos de realitat que espera que el lector trobi camuflats en el seu relat.

Respon