Quasi 100 sortides per una forta tempesta a Olot

 

Pluja_LesPreses_MariaRodà

 

Pluja_LesPreses

Imatges del polígon de Les Preses (Marià Rodà) 
Imatge de la pluja (Jordi) (1)
Rotonda de l’Estadi Municipal d’OIot (Jordi Fajula)

pluja_aigua_anthonychristopher

Restes de la calamarsada (Anthony Christopher) 

bombers_aigua2 bombers_aigua

Estat de l’Avinguda Reis Catòlics.

Desprendiments A26 (Anna Prat)

L’Autovia A-26 (Anna Prat)

Els Bombers de la Generalitat havien fet fins a dos quarts de set de la tarda un total de 97 sortides a Olot pel fort episodi de pluja que ha caigut a la ciutat. De fet, segons el Servei Meteorològic de Catalunya han caigut més de 110 litres en poc més de 60 minuts: és a dir quasi dos litres d’aigua per minut. Això ha fet que aquesta tromba d’aigua no l’hagin pogut empassar els embornals. Prova d’aquesta pluja es nota en el cabal del Fluvià: ha passat de pràcticament no dur aigua, uns 2 hectòmetres cúbics, a més de 30. Tot això en molt poca estona.

La pluja també ha causat inundacions a llocs com baixos, patis, forats dels ascensors. Hi ha escoles on es van acumular 4 dits d’aigua i al carrer Uruguai els garatges d’alguns habitatges han quedat inundats.

Els Bombers també han explicat a Ràdio Olot que ha baixat part del sostre d’un concessionari de l’Avinguda de Sant Joan de les Abadessses, s’han desallotjat dues llars d’infants per precaució, a llocs com el restaurant Les Cols hi ha hagut entorn a un metre d’aigua a la zona de la Carpa i també es van inundar locals com el del SIGMA a la carretera de Riudara.

un dels carrers molls (Anna Prat)

Una de les actuacions dels Bombers (Anna Prat) 

Calamarsa al costat del Fuvià (Jordi Altesa)

Calamarsada agrupada a la vora del Fluvià (Jordi Altesa)

Respon