Vox fa campanya a Olot sense propostes i amb un gran dispositiu policial

L’acte ha comptat amb l’olotí Ignasi Mulleras i el secretari general del partit, Javier Ortega. Tots dos han criticat la gestió actual del país, però no han aportat cap proposta concreta per la Garrotxa o Catalunya. Una seixantena d’efectius policials han blindat el míting, que s’ha fet sota el crit de protesta d’unes 200 persones. Un cop acabat l’acte, grups antifeixistes s’han enfrontat amb els mossos i hi ha hagut un detingut. 

Javier Ortega durant el seu discurs (Pau Masó)


Ja des de primera hora del matí una quinzena de furgonetes de la BRIMO dels Mossos d’Esquadra han blindat aquest dimecres l’accés al Firalet d’Olot. Una seixantena d’agents, han impedit que unes 200 persones poguessin acostar-se a la quarantena de militants, membres de seguretat i representants polítics de Vox. L’acte s’ha desenvolupat davant l’Ajuntament a tres quarts d’una del migdia i sense incidents. El número dos a la llista gironina de la formació, l’olotí Ignasi Mulleras, ha acusat els partits independentistes de generar divisió i ha explicat que el dia 31 de desembre, l’Home dels Nassos d’Olot es va negar a saludar la seva filla.

 

Ràdio Olot ha contrastat els fets exposats per Mulleras. Segons el Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot, responsable de la figura de l’Home dels Nassos, el figurant va negar-se a fer-se una foto, però hores més tard es va disculpar i es va oferir a retratar-se. Mulleras, però, va declinar-ho.

 

Alguns dels manifestants que s’han concentrat en contra de VOX (Pau Masó)


Per altra banda, el secretari general de Vox, Javier Ortega, ha seguit la línia de Mulleras: ha assegurat que no volen una Catalunya “arruïnada, ni ajuntaments corruptes”, però no ha exposat cap proposta concreta per la Garrotxa ni Catalunya. El seu discurs, crític i patriòtic, ha acabat així.

 

Durant el míting de Vox s’han sentit insults i crits de “fora els feixistes dels nostres barris” per part de les persones concentrades al voltant del cordó policial. Mitja hora després que s’acabés l’acte, grups antifeixistes, amb alguns membres vinguts de fora la comarca, s’han enfrontat amb agents dels Mossos d’Esquadra i s’ha acabat amb un detingut. S’han llençat pedres i la policia ha respost disparant bales de foam. El dispositiu policial, mai vist a la ciutat, ha estat el més destacat i noticiós de la jornada, per damunt dels discursos polítics i els incidents.

 

Respon