Xavi Porras busca la mínima per poder ser als Jocs Paralímpics de Tòquio

L’olotí no la va poder aconseguir a la prova de salt de llargada del Campionat d’Espanya adaptat, on es va quedar a més de 30 centímetres. En declaracions a Ràdio Olot, diu que s’està entrenant bé i que si no estigués convençut que hi pot arribar, ja no ho intentaria.

Xavi Porras, en una imatge d’arxiu

5,84 metres va ser el millor salt que va fer Xavi Porras el cap de setmana passat a la prova de salt de llargada del Campionat d’Espanya d’atletisme adaptat. L’olotí no va poder arribar als 6 i encara menys als 6,32 en què està fixada la marca mínima B per als Jocs Paralímpics de Tòquio —l’A és molt difícil (6,45) i tot fa pensar que no farà falta arribar-hi—. Porras va tornar de San Fernando (Cadis) amb una sensació amarga. La pista estava desgastada i dura, però diu que no és excusa.

 

Xavi Porras s’entrena des que es va acabar el confinament de la primera onada i competeix des d’aquesta tardor. Ha participat, entre d’altres, al Campionat d’Espanya i als meetings de l’Hospitalet, València i Alfàs del Pi, i les millors marques que ha fet han estat 5,97 i 6,27, tot i que aquesta última va ser considerada nul·la pels jutges injustament. Continua lluny de la mínima per als Jocs, però està convençut que la podrà fer. En declaracions a Ràdio Olot, assegura que està en bona forma.

 

Xavi Porras és atleta del FC Barcelona, té 39 anys i espera celebrar els 40 als Jocs Paralímpics de Tòquio de l’estiu que ve. Seria els seus cinquens i últims. Per aconseguir la marca mínima per arribar-hi ara espera que es pugui disputar el Campionat de Catalunya d’aquest 2020 i, si no, caldrà esperar al 2021. A partir de la primavera, si tot va bé, tornaran les proves per a un Xavi Porras que, malgrat les restriccions que hi ha a Catalunya, es pot entrenar perquè competeix en àmbit estatal i internacional.

Respon