Xavi Porras es proclama campió d'Europa de salt de llargada paralímpic

| 14 de juny de 2016

L’olotí ha fet el rècord del Campionat amb un salt de 6,14 metres i ha tornat a demostrar que està en plena forma a menys de tres mesos per a Rio de Janeiro.

Xavi Porras amb la selecció espanyola

Xavi Porras, en un salt amb la selecció espanyola (@Xavier_Porras)

Xavi Porras es troba en un moment dolç i ho ha aprofitat per triomfar en la modalitat de salt de llargada dels Campionats d’Europa d’atletisme paralímpic, que es disputen aquests dies a Grosseto (Itàlia). L’olotí ha rebaixat dues vegades el rècord de la competició i ha aconseguit el títol de campió d’Europa amb un salt de 6,14 metres, nou centímetres més que el segon classificat, el també català Martín Parejo. El nou èxit de Porras arriba una setmana després d’haver assolit la marca mínima per als Jocs Paralímpics de Rio. La va aconseguir amb el millor salt de la seva carrera (6,40m) i ara ha demostrat que li va suposar un punt d’inflexió.

Porras té clar que cada competició és un món i que hi ha circumstàncies que no pot controlar, però, de moment, és innegable que avança amb pas ferm cap als Jocs Paralímpics de Rio. La gran cita d’aquesta temporada, i dels últims anys, serà al setembre i Porras hi arribarà amb la medalla d’or europea, amb una millor marca personal i, sobretot, amb la moral pels núvols.

També als 100 metres

Xavi Porras també ha participat a la prova dels 100 metres del Campionat d'Europa d'atletisme paralímpic. No és la seva especialitat i era la primera vegada d'aquesta temporada que corria aquesta prova, però va quedar cinquè (12;30s, amb vent en contra).