Zoetis a la Vall de Bianya creix un 50% i supera els 12 milions d'unitats

La planta gironina que la multinacional Zoetis té a la Garrotxa ha incrementat un 50% la producció durant els darrers cinc anys. L’any passat, el complex situat a la Vall de Bianya, va fabricar més de 12 milions d’unitats i va rebre una inversió de 2,34 milions d’euros. 

Interior de la planta de Zoetis a la Vall de Bianya (Lourdes Casademont / ACN)

Zoetis que es dedica a investigar i fabricar vacunes i medicaments per a animals, ha apostat fort per la planta de la Garrotxa en els darrers anys. Hi ha traslladat producció que es feia a centres d’Europa i els Estats Units i també n’ha impulsat la part d’I+D. La planta gironina té 233 treballadors i distribueix les vacunes i medicaments que en surten arreu del globus. Sobretot, a països com els Estats Units o el Brasil.

La història

Des del 2009, el centre farmacèutic de la Vall de Bianya (l’antiga Fort Dodge) és propietat de la multinacional farmacèutica Pfizer. Tres anys més tard, la companyia va decidir separar la divisió de Salut Animal del grup en una nova empresa independent, a la qual va donar el nom de Zoetis. I dins aquesta reestructuració, la planta de la Vall de Bianya va passar a formar part de la nova firma.

Durant els darrers anys, primer sota el segell de Pfizer i després ja específicament com a Zoetis, el centre garrotxí ha anat en augment. De fet, només cal donar un cop d’ull a les xifres per veure-ho. D’ençà del 2010 i fins ara, la planta de la Vall de Bianya ha incrementat el volum de producció en un 50%, i va tancar l’any fabricant més de 12 milions d’unitats.

Respon