Zoetis adapta les instal·lacions de la Garrotxa per processar testos de coronavirus de l'Hospital d'Olot

L’empresa afirma a Ràdio Olot que poden analitzar els testos “en qüestió d’hores” i tenen una capacitat il·limitada. La multinacional veterinària també ha donat a la sanitat pública 4.000 equips de protecció i comparteix els protocols amb empreses garrotxines.

Imatge aèria de la planta de Zoetis a Bianya (Zoetis)


La multinacional veterinària ha adaptat les instal·lacions de la Vall de Bianya en un temps rècord per poder processar i fer el diagnòstic de les proves PCR. Prèviament, es va fer una avaluació dels riscos i es van revisar tots els protocols de manipulació de mostres per garantir la seguretat dels treballadors de la planta. La directora d’Investigació i Desenvolupament de la planta de Zoetis a la Garrotxa, l’Alícia Urniza, en dona més detalls a Ràdio Olot.

 

El gest, totalment altruista, de la multinacional permetrà aconseguir resultats més ràpidament. Fins ara l’Hospital d’Olot enviava les proves únicament al Trueta; ara tindrà dos punts d’anàlisi i, per tant, els resultats arribaran abans. A més, Zoetis assegura que pot obtenir resultats “en qüestió d’hora” i amb una capacitat il·limitada.

 

Els laboratoris de Zoetis (Zoetis)


La directora d’Investigació i Desenvolupament també assegura que l’anàlisi de testos no ha suposat grans canvis a la planta de Bianya.

Entrega d’equips de protecció i protocols per a empreses garrotxines

D’altra banda, la companyia també ha donat material de protecció al sistema de salut pública amb l’entrega de més de 4.000 unitats de protecció individual entre guants, mascaretes i ulleres. Això ha fet que l’empresa hagués d’adaptar també les operacions internes amb el racionament d’aquests materials a la planta de producció.

De forma paral·lela, l’empresa també ha compartit protocols d’actuació amb empreses petites i mitjanes de la Garrotxa per “millorar la gestió” de la crisi a partir de mesures de prevenció individual, ambiental, organitzatives i protecció a col·lectius, entre d’altres.

Respon