Som Aquí

El Som Aquí és el resultat de la voluntat d’innovar en nous formats i de seguir estant al costat de la realitat de la comarca. Un cop al mes, Ràdio Olot porta els seus micròfons allà on hi ha temes de debat a la Garrotxa.

El ‘Som Aquí’ és el primer programa multiplataforma de Ràdio Olot. Per primera vegada, un programa de la ràdio també és veurà i ho farà a través de Facebook Live. A aquesta plataforma en streaming, es podrà veure en directe uan tertúlia temàtica a un lloc de la comarca. Territori, societat o visió de futur amb els principals temes que preocupen al lloc on més preocupen. Hi seran convidats quatre experts (diferents segons el programa) que parlaran durant gairebé tres quarts d’hora.

Una versió radiofònica enriquida

D’aquesta manera, Ràdio Olot tindrà un cop al mes un estudi itinerant que recollirà opinions des de tots els punts de vista. L’emissió en vídeo serà en directe per les xarxes socials un dilluns al mes. Dos dies després, el dimecres a les 19.30 s’emetrà el format de ràdio del ‘Som Aquí’.

El format radiofònic però no serà el mateix que s’haurà pogut veure i escoltar a Facebook Live. Primer de tot, es podrà sentir un reportatge que posarà en context com hem arribat fins aquí. Després, s’emetrà la tertúlia amb perfils que permetin fer avançar el debat amb propostes. Finalment, l’emissió radiofònica del ‘Som Aquí’ comptarà amb un bitllet d’opinió de Toni Agustí que repassarà i oferirà la seva visió sobre els temes tractats a la tertúlia prèvia.

En total, seixanta minuts d’anàlisi amb els experts i totes les opinions per fer-se una idea dels temes que preocupen i afecten als ciutadans.

Col·laboració amb el PEHOC

Per fer el ‘Som Aquí’, Ràdio Olot compta amb el suport dels diferents consistoris que acullen aquesta emissió setmanal. Però sobretot, comptem amb el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca, el PEHOC. Aquesta entitat s’encarrega de l’assessorament en els noms que poden venir a la tertúlia, els diferents temes i emplaçaments i del reportatge introductori que posa context als diferents temes.

Clica per trobar totes les versions radiofòniques del programa

 

A ON SOM I SEREM?

MARÇ | ESPAIS NATURALS PROTEGITS

La Garrotxa és la tercera comarca de Catalunya amb més superfície protegida de Catalunya amb dues grans àrees com són la Zona Volcànica i l’Alta Garrotxa. Hi ha recursos suficients? Qui se n’ha de fer càrrec? Com es combina el respecte a l’entorn amb l’explotació de terrenys privats? Hi reflexionem des de Sant Feliu de Pallerols, el municipi amb més superfície protegida de la comarca.

 

EMISSIÓ

 

🎙📡En directe, Som Aquí, a Sant Feliu de Pallerols per parlar d’espais naturals protegits. Digues la teva!

Posted by Ràdio Olot on dilluns, 20 / març / 2017

FEBRER | GENT GRAN

Un de cada cinc garrotxins té mé de 65 anys, una xifra que arriba fins al 27% a pobles com les Planes, el més envellit de la comarca. Què suposa aquesta situació? Quins reptes haurà d’afrontar la Garrotxa amb aquests canvis demogràfics? 

 

EMISSIÓ

 

Posted by Ràdio Olot on dilluns, 20 / febrer / 2017

 

GENER | FORMACIÓ I FEINA

L’atur ha baixat per sota dels dos dígits a la Garrotxa i Olot, però hi ha gent que no troba feina i feines que no troben gent. La meitat de les ofertes dels llocs de treball tècnics queden per cobrir. A què es deu? Estudiem el que no toca? No hi ha oferta formativa? En parlem al Mas les Mates que el 2016 ha trobat feina a més de mig miler de persones. 

 

EMISSIÓ

 

Estem en directe al Som Aquí: Avui la formació i l’empresa a debat. Modera: Jordi Altesa

Posted by Ràdio Olot on dilluns, 23 / gener / 2017

DESEMBRE | LA GESTIÓ DE RESIDUS. SANT JAUME DE LLIERCA

contenidors-de-reciclatge-a-sant-jaume-jordi-altesa 

Sant Jaume és el poble que més recicla de la comarca segons les dades de l’Agència de Residus de Catalunya però també ha estat a l’ull de la polèmica per la planta de triatge que s’hi ha de fer. Som conscients del cost de tractar les deixalles? El mètode actual és obsolet i injust? Què hem de fer per millorar les dades de reciclatge? 

EMISSIÓ

 

Som aquí! Sant Jaume de Llierca. La gestió de residus.

Posted by Ràdio Olot on Monday, December 19, 2016

NOVEMBRE | VARIANT LES PRESES 

Entrada a les Preses (Nuria Llop)

El trànsit no ha parat de créixer i, en hores de punta, la cua arriba fins a Bracons. L’eix Vic-Olot va quedar pendent amb aquesta variant i la d’Olot. Ha tingut múltiples traçats i propostes sense que cap s’hagi concretat. Què es vol? Què es necessita? Com hauria de ser la variant del futur? 

 

EMISSIÓ

 

En directe des de l’Ajuntament de Les Preses, Som Aquí: la Variant de Les Preses. Digueu-hi la vostra

Posted by Ràdio Olot on Monday, November 28, 2016

 

 

OCTUBRE | BARRI VELL 

Barri Vell (Jordi Altesa)

Què s’ha de fer per revitalitzar el Barri Vell d’Olot? Malgrat les inversions, hi ha zones que han quedat abandonades. Des de l’Escola d’Art, una de les peces claus que queden pendents, escoltarem propostes pel cor de la ciutat d’Olot.

EMISSIÓ

 

En directe, estrenem Som Aquí!!! El Barri Vell a debat.

Posted by Ràdio Olot on Monday, October 24, 2016


 

Fitxasom-aqui

 

  • Horari: el tercer dimecres del mes a les 19.30.
  • Presentador: Jordi Altesa
  • Equip: Joel Tallant, Joan Soler i Diana Matamoros
  • Telèfon directe: 972 26 17 50
  • Correu: informatius@radiolot.cat

Facebook

Twitter