En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant i Aniol Puigvert

El 2016 es va tancar 14 nits el túnel de Bracons, el màxim previst per any

Hi ha qui no acaba d'entendre a què es deuen els talls en una obra que va costar més de 300M€
| 10 de gener de 2017
El 2016 es va tancar 14 nits el túnel de Bracons, el màxim previst per any

Aquesta obra, que va costar més de 300M€, ha estat tancada el 2016 el màxim de nits previstes al llarg de l’any. Segons els tècnics, cada any la porta principal de circulació de la Garrotxa s’ha de tancar almenys 11 nits.

Aquest 2016 el túnel de Bracons ha estat tancat 14 nits per tal de fer-hi actuacions de manteniment. És el màxim del que es preveu que s’ha de fer i el motiu és que s’han canviat les llums per unes de led’s. Durant aquestes nits s’han de buscar vies alternatives que impliquen voltar per Girona o Ripoll i allargar el viatge més de mitja hora. Des de la Garrotxa s’han demanat explicacions sobre els motius i els han dit que són unes qüestions de manteniment que en alguns casos demanen de tancar-lo del tot. Alguns no entenen perquè una infraestructura que va costar més de 300M€ ha d’estar fora de servei gairebé quinze nits a l’any. El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha explicat que almenys els han demanat que avisin amb temps per tal de poder informar al respecte a la gent i que això s’està complint... exceptuant algun lapsus que hi ha hagut.

 

Cal tancar en casos concrets

El de Bracons és el tercer túnel més llarg de Catalunya després del de Viella i el Cadí. Ell sol representa gairebé la meitat de l’Eix Vic-Olot. És una infraestructura de 10km integrada per deu túnels el més petit dels quals té 90 metres. En una reunió l’any passat els van explicar que hi ha casos on no hi ha alternativa de fer aquestes actuacions si no és tallant tot el túnel. És el cas d’algunes neteges o revisions dels ventiladors.

 

Demanen tancar-lo més tard

Així doncs, i veient que les actuacions s’hauran de fer, sí o sí, Espona ha explicat que ara el Consell Comarcal ha demanat si és possible que enlloc d’abaixar la barrera a les 10 de la nit pugui ser a les 12.

De moment però, aquesta setmana hi haurà un nou tall a la carretera total aquest dijous. Serà de les deu de la nit a sis de la matinada.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant


Volum