“Això és un abús de poder”: El Consell Comarcal frena una visita dels alcaldes de la Garrotxa a Can Mali

Terra Viva havia organitzat una trobada aquest dimarts per ensenyar les instal·lacions, però l’administració garrotxina els ha advertit que es tractava d’un incompliment del conveni. Per l’entitat, es tracta d’un “abús de poder” i demostra que el Consell vol “amagar” l’estat de les instal·lacions. Paral·lelament, l’ens garrotxí ja ha adjudicat el servei a una nova empresa i Terra Viva ha recollit més de 3.700 firmes digitals de suport. 

Foto: Pau Masó


Nou capítol en la disputa pel servei de recollida i custòdia d’animals entre Terra Viva i el Consell Comarcal. Aquest dimarts l’entitat havia organitzat una visita guiada a Can Malí per ensenyar als alcaldes i a la premsa l’estat de les instal·lacions. Hores abans que es produís la visita, Terra Viva rep una carta on el Consell Comarcal l’adverteix que si es fa la visita, s’enfronta a una sanció per incompliment del contracte. Segons l’organisme garrotxí, per dur a terme una visita grupal cal el vistiplau dels tècnics del Consell. Finalment, la protectora ha anul·lat la visita i ha denunciat la situació. El seu portaveu és David Serramitjana.

 

Segons Serramitjana, mai abans hi havia hagut cap problema per fer visites a Can Mali. Quan s’havien fet, per exemple amb grups escolars o altres col·lectius, s’havia avisat, però mai s’havia posat cap trava. El responsable de Terra Viva també ha explicat que el Consell ha enviat el mateix advertiment a tots els alcaldes convocats.

 

David Serramitjana dins les instal·lacions de Can Malí (Pau Masó)


Continua la disputa

Paral·lelament a aquest episodi viscut aquest dimarts, el conflicte per la protectora de Can Malí segueix el seu curs. El Consell Comarcal ja ha adjudicat el servei a una nova empresa que podria entrar a gestionar les instal·lacions quan s’acabi el període per recórrer l’adjudicació. Un període que des de Terra Viva asseguren que aprofitaran per intentar frenar l’entrada de la nova empresa (Caniausa). Serramitjana assegura que tot plegat acabarà als tribunals.

 

Per la seva banda, Terra Viva ha engegat diverses accions. Una és la recollida de firmes i suports: ja ha agrupat més de 3.700 firmes a través de la plataforma change.org. A més, també ha fet una crida adoptar el nombre més gran de gossos que té la protectora. Diuen que volen garantir un futur en condicions als animals, abans que entri la nova empresa gestora.

Respon