Alguns esportistes no poden entrenar amb els seus clubs els divendres pel confinament municipal de cap de setmana

El divendres és el dia més fort d’entrenaments, perquè és quan els estudiants tornen a casa i els equips poden comptar amb tots els seus jugadors. Les entitats consideren injust que només puguin entrenar els esportistes del seu municipi. Algunes, com la Unió Esportiva Olot, han optat per suspendre els entrenaments.

Els camps del Morrot van tornar a obrir dilluns per als equips de base de la UE Olot i l’Atlètic Olot (David Planella)

Entre el Vòlei Olot i l’Hoquei Olot tenen més de 250 jugadors. Són els únics clubs d’hoquei patins i de voleibol que hi ha a la comarca, de manera que si algun noi o noia d’un poble de la Garrotxa vol practicar un d’aquests esports ha d’anar per força a Olot. Ho pot fer de dilluns a dijous, però divendres tothom té prohibit desplaçar-se fora del seu poble per anar a entrenar, i això és un problema per als esportistes i per als clubs. Els presidents del Vòlei Olot i l’Hoquei Olot, Miquel Roca i Jordi Pagès, demanen, en declaracions a Ràdio Olot, que es faci una excepció i que els jugadors puguin canviar de municipi per anar a entrenar.

 

En el cas del Vòlei Olot i l’Hoquei Olot, aproximadament un 30% dels seus jugadors són de fora de la ciutat i avui no podran anar a entrenar. Els entrenaments d’aquests clubs estan repartits per tota la setmana, però el divendres sempre ha estat el dia més fort.


La UE Olot suspèn els entrenaments

La mesura provocarà que els equips s’entrenin sense alguns dels seus jugadors o que fins i tot alguns suspenguin directament els entrenaments del divendres. Aquesta és l’opció que ha triat la Unió Esportiva Olot, que no només té jugadors de fora de la ciutat, sinó també entrenadors i coordinadors. Ho explica el seu director esportiu, Sergi Raset.

 

L’Olot ha reestructurat tota la planificació d’entrenaments dels seus equips de futbol base de dilluns a dijous amb la dificultat afegida de dues mesures més: la limitació d’aforament als recintes i el toc de queda, que obliga els clubs a acabar els entrenaments a les 9 del vespre.

Respon