En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant i Aniol Puigvert

Cada dia els olotins reciclen malament mig quilo de residus

Són els que tirem al contenidor de rebuig però es podrien reciclar, un fet que passa factura a les nostres butxaques
| 2 de març de 2016
Cada dia els olotins reciclen malament mig quilo de residus

Cada dia els olotins reciclen malament mig quilo de deixalles, quasi la meitat del que generen. L’Ajuntament assenyala la pedagogia com la via per a millorar les dades. Segons ha avançat a Ràdio Olot el regidor de medi ambient, una de les idees per conscienciar és fer una visita a l’abocador comarcal per veure la quantitat de residus que no hi haurien de ser.

Beuda. Garrotxa. Abocador comarcal del Clot de les Mules.

El Clot de les Mules, l'abocador comarcal (El Punt Avui) 

 

Cada olotí genera, de mitjana, 1,1kg de deixalles al dia. D’aquestes, 80 grams van al contenidor groc, 50 al verd,  80 al cartró, 170 a matèria orgànica i 720 al rebuig. I és en aquest contenidor de rebuig on no hi haurien d’anar 2 de cada 3 residus que hi tirem. Això, a banda de danyar el medi ambient danya les nostres butxaques en forma d’impostos. L’Ajuntament ha de pagar per dur les deixalles a l’abocador comarcal, al Clot de les Mules de Beuda i a més perd diners que s’obtindrien gràcies al reciclatge. Això, acaba repercutint en el cost del servei. Per a solucionar-ho, el regidor de medi ambient Josep Guix insisteix en la pedagogia i proposa visites a l’abocador per veure quant malament es recicla.

Equivocar-se de contenidor

Fins i tot la matèria orgànica que surt de la planta de compostatge es fa servir per als jardins de la ciutat o també si algun particular ho demana. El problema gran és de no reciclar quasi la meitat de la nostra brossa però també passa que hi ha gent que s’equivoca. Guix també ha explicat a Ràdio Olot que a vegades la ciutat té multes perquè hi ha gent que no posa el que toca a cada contenidor.

"Tot va al mateix lloc"

En aquest aspecte ha explicat que no creu que sempre el problema sigui de caràcter pedagògic sinó que a vegades és de deixadesa de gent que no fa el que toca. També ha criticat a aquells que no ho fan perquè es pensen que tot va al mateix lloc i ha posat com a exemple el mercat municipal on es fa la recollida separada de les diferents matèries que hi ha.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant


Volum