En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Cinc anys del nou hospital d'Olot: del TAC a la Unitat Pediàtrica Mediambiental

La Unitat Pediàtrica Mediambiental, el TAC, el servei de diàlisi o el programa de cribratge del càncer de còlon són algunes de les noves prestacions que han aparegut
| 15 de novembre de 2019
Cinc anys del nou hospital d'Olot: del TAC a la Unitat Pediàtrica Mediambiental

Des del 2014 s'han posat en marxa una desena de nous serveis i n’ha millorat d’altres que ja funcionaven a l’hospital vell. La Unitat Pediàtrica Mediambiental, el TAC, el servei de diàlisi o el programa de cribratge del càncer de còlon són algunes de les noves prestacions que han aparegut. Fem un repàs d’aquests i altres serveis que, en els últims cinc anys, han millorat la salut dels garrotxins.

 

Un dels quiròfans del nou hospital 


El nou Hospital s’inaugura amb un servei de TAC d’última generació

Va ser un dels primers serveis que van aparèixer amb el nou equipament. Des del primer dia, l’exploració per Tomografía Axial Computarizada va evitar molts desplaçaments a altres centres com el Trueta. Des de llavors s’han fet més de 9.000 proves i es calcula que els garrotxins s’han estalviat més de 360.000 quilòmetres.

 

L’hemodiàlisi també arriba

Després del segon any de vida del nou equipament va arribar un dels avenços més importants per als garrotxins. L’1 d’agost del 2016, l’Hospital d’Olot posava en marxa l’Àrea d’Hemodiàlisi amb 13 punts de tractament i impulsada per Clínica Girona. D’aquesta manera tots aquells malalts d’incontinència renal crònica estalviaven haver-se de desplaçar cada dos dies al Trueta.

Àrea d'Hemodiàlisi de l'hospital (Clínica Girona)


El nou hospital obre la porta als tractaments oncològics

Després del primer any de vida arribava el desembre del 2015 la quimioteràpia. Un tractament que per primera vegada es dona a la capital de la Garrotxa i permet evitar desplaçaments a Girona. El servei és un dels que agrupa l’Hospital de Dia.

 

Neix la Unitat Pediàtrica Mediambiental, la primera a Catalunya

En un entorn tan privilegiat com el que es troba l’Hospital d’Olot, no podia ser enlloc més on naixés la primera Unitat Pediàtrica Mediambiental del país. Una unitat que segueix sent pionera pels seus programes i tractaments, i per difondre i sensibilitzar més que ningú sobre els riscos mediambientals a les embarassades.

 

Implantació del Fast-Track, un mètode pioner per a les pròtesis

Igual que el servei de TAC, el Fast-track va arribar també al primer any de vida. Es tracta d’un mètode clínic que s’aplica a les operacions de meluc i genoll. Permet disminuir l’ingrés hospitalari, millorar el control del dolor, iniciar la rehabilitació de manera precoç i reduir el temps de la intervenció.

 

Operació amb fast-track (Hospital Olot)


Una consulta per a la lactància materna

També amb relació a l’àmbit matern, a principis del 2018 s’obria la porta d’una nova consulta a l’Hospital d’Olot. Es tracta d’una àrea que atén a les dones que acaben de ser mares.

 

Es planta cara al càncer de còlon amb un nou programa de cribratge

El 2015 arribava a Olot un programa per detectar la malaltia entre els garrotxins. Amb els quatre anys d’aquest servei, l’Hospital d’Olot ja ha localitzat una quarantena de càncers de còlon i ha atès a centenars de persones.

 

Primers trasplantaments a l’Hospital

L’estiu del 2018 el centre garrotxí va començar a fer els primers trasplantaments de còrnia. De moment, són els únics que es fan a l’Hospital d’Olot. El Banc de Sang i Teixits és el responsable de les operacions d’extracció.

 

Imatge de la Consulta de Lactància Materna (Ràdio Olot)


Neix el banc de llet materna

El 17 de juliol del 2016 veia la llum el tercer banc de Llet Materna a les comarques gironines. L’Hospital d’Olot incorporava aquest nou servei que recull donacions de llet per a aquelles mares que no en poden donar.

 

Serveis que es consoliden i que milloren les prestacions

A part de tots aquests serveis que el nou Hospital d’Olot ha vist néixer en els últims cinc anys, també n’hi ha d’altres que es van traslladar i que han vist com amb el nou equipament millorava la seva eficiència i atenció. Són per exemple, l’àrea de tractament de la incontinència anal, la sala de parts o la unitat de patologies mamàries. A més, malgrat el trasllat, l’hospital ha apostat per mantenir la cuina, la bugaderia o la neteja com serveis propis i no externalitzar-los.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant


Volum