Desallotgen un edifici ocupat des de feia dos anys al Nucli Antic d’Olot

Aquest dijous al matí, una empresa especialitzada ha efectuat el desallotjament que s’ha allargat més d’una hora. Segons els veïns, els ocupes havien generat conflictivitat a la zona. Ràdio Olot ha pogut saber que alguns ocupes haurien cobrat fins a 1.000 euros per abandonar l’edifici. 

L’immoble, reformat fa dos anys, estava en mal estat. (Joel Tallant)

L’immoble està situat al carrer de l’Aigua, a tocar de la plaça del Conill d’Olot. Es tracta d’un edifici de 3 plantes que va ser ocupat a la seva totalitat l’any 2017, just després de ser reformat. Feia dos anys que un grup s’havia instal·lat a l’edifici i que, segons els veïns, eren responsables de cert malestar i conflictivitat a la zona.

Aquest dijous al matí una empresa especialitzada de Barcelona ha entrat a l’edifici per efectuar el desallotjament. Ho ha fet a instància de la propietat després de rebre un requeriment de l’Ajuntament. Durant una hora, una desena de persones han fet fora els ocupes que estaven a l’interior de l’immoble. Els fets han generat que algunes persones es concentressin al voltant de l’edifici per protestar contra el desallotjament. L’expulsió, però, s’ha fet sense incidents i amb total normalitat per part de les persones que vivien a l’immoble ocupat. De fet, segons ha pogut saber Ràdio Olot, alguns d’ells haurien arribat a un tracte econòmic amb la propietat de fins a 1.000 euros per tal d’abandonar l’edifici.

Els fets han deixat en evidència el mal estat de l’immoble. De fet, la mateixa empresa ha retirat desenes d’objectes i mobles que s’acumulaven a l’interior dels habitatges.


Moment en el qual s’estava efectuant el desallotjament. (Joel Tallant)

Respon