Dictat, concursos i parades: activitats populars de Sant Jordi que sobreviuen a la pandèmia

Tot i no poder-se celebrar actes al carrer, algunes entitats han adaptat activitats o han mantingut iniciatives respectant les mesures anticovid. A Olot se celebrarà el dictat popular de manera telemàtica i també hi haurà un espectacle de màgia a la Sala Torín amb l’entrega dels guanyadors dels bibliotràilers de la Biblioteca Marià Vayreda. A altres pobles de la comarca també hi haurà espectacles infantils i iniciatives populars. 

 


Tot i els pals a les rodes que ha posat la pandèmia a moltes entitats, algunes no han volgut deixar de celebrar els actes que feien durant la diada de Sant Jordi. És el cas del Consorci de Normalització Lingüística d’Olot i la Garrotxa que organitzarà la sisena edició del dictat popular. Normalment es feia al carrer, però aquest any serà virtual a les quatre de la tarda. Ho explica la seva impulsora, Ester Santaló.

 

Aquest divendres a la tarda també hi haurà l’entrega del concurs de bibliotràilers. 240 alumnes de sis escoles de la ciutat han creat vídeos curts on presenten de manera breu i visual un llibre, explicant per què val la pena llegir-lo. La Tània Puigvert és una de les bibliotecàries de la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot.

 

Els guanyadors dels bibliotràilers s’anunciaran en un acte a dos quarts de sis de la tarda a la Sala Torín, on també hi haurà un espectacle de màgia amb el Mag Sanyes. Per assistir-hi cal retirar una entrada gratuïta a través de la pàgina web d’Olot Cultura.

On també hi haurà actuacions és a les Planes d’Hostoles i Sant Feliu de Pallerols. En el primer municipi, la biblioteca del poble ha organitzat un espectacle de titelles amb la companyia La Sola, a la plaça Catalunya; i a Sant Feliu, demà dissabte hi haurà un espectacle infantil amb la companyia Teatre al Detall, a la Sala de Ca les Hermanes.

Més activitats després de Sant Jordi

La setmana que ve a Olot, encara amb la ressaca de Sant Jordi, l’Associació de Dones Alba celebrarà divendres 30 d’abril a la Sala Torín l’entrega de premis de la quarta edició de Relats Curts que havia de tenir lloc amb motiu del Dia de la Dona. La Imma Ras és la vicepresidenta de l’entitat.

 

A més de tots aquests actes, demà dissabte també hi haurà la presentació d’un llibre al Centre Cultural Can Trona de la Vall d’en Bas: Gemma Comalada i Nina Bach presentaran l’edició municipal ‘El secret de la Vall’.

Per altra banda, més enllà dels actes, a Sant Joan les Fonts, alumnes de l’Escola Castanyer recolliran fons per a la ONG Nazuri Daima amb una parada a la plaça major del poble on vendran roses fetes de tela africana.

D’aquesta manera, per poc que sigui, les entitats garrotxines mantindran l’esperit social i cultural d’un Sant Jordi que encara no ha aconseguit matar el drac que des de fa més d’un any viu entre nosaltres.

Respon