El brot de la residència Montsacopa d’Olot ja suma una cinquantena de contagis i tres morts

Les últimes proves fetes al centre han detectat nous positius entre els residents i treballadors. Fins ara s’han comptabilitzat 34 contagis entre usuaris i 15 entre treballadors. També hi ha una persona gran ingressada a l’Hospital d’Olot. 

Els balcons de la residència Montsacopa d’Olot (Pau Masó)


En percentatges, la covid ja ha afectat més d’un 30% del centenar de residents que hi ha a la Residència Montsacopa d’Olot. Aquest dimecres s’han fet noves proves PCR a tots els usuaris i treballadors del centre i s’han detectat més positius. A hores d’ara, el brot encara no està controlat, ja que cada vegada que s’han fet cribratges han aparegut nous casos. Fins avui, en total, són 49 els positius detectats al centre (34 són residents i 15 treballadors). A més també s’ha de lamentar la mort de tres usuaris que s’han contagiat durant el brot. També hi ha una persona ingressada a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.

Per intentar contenir el brot, la residència ha aïllat els malalts per covid a una mateixa unitat i ha extremat les mesures preventives. També seguiran fent proves PCR per controlar els nous contagis d’un brot que es va detectar el 4 de gener, després que un treballador donés positiu per covid.

La Residència Montsacopa és un centre que depèn del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i que és gestionat per l’empresa garrotxina GAAVOC que també s’ocupa dels centres de dia de Tortellà i Sant Feliu de Pallerols.

Respon