El confinament municipal desploma l’activitat comercial d’Olot

L’Associació de Comerciants de la ciutat diu a Ràdio Olot que les botigues estan obertes, però pels carrers “no hi ha ningú”. Tot i no tenir dades, asseguren que la mesura ha suposat una davallada de vendes “important” i demanen tornar a obrir la mobilitat com més aviat millor. Han trobat a faltar més suport dels veïns al comerç de proximitat, en un moment en què reclamen que es tingui més en compte que mai. 

Foto: Pau Masó


Després de dos caps de setmana sense poder sortir del municipi, els comerciants d’Olot constaten una “important” davallada de l’afluència de clients. Segons el president de l’Associació de Comerciants d’Olot, tot i seguir oberts, els clients no s’acosten a les botigues. Jordi Rovira valora d’aquesta manera els dos primers caps de setmana de confinament municipal.

 

Rovira creu que la situació és general i que cal més suport al comerç local. Afirma que Lluèrnia ha fet sortir gent al carrer, però no ha salvat la situació.

 

Segons el president de l’Associació de Comerciants d’Olot, la situació demostra la necessitat que hi ha de rebre visitants a la ciutat. Afirma que amb la clientela habitual no se’n fa prou.

 

El confinament municipal de cap de setmana ha arribat en plena tardor, una de les èpoques en què la Garrotxa rebia més visitants. Els comerciants asseguren que tampoc s’han detectat visitants entre setmana i, per això, demanen revertir tan aviat com es pugui les restriccions de mobilitat. A més, també fan una crida als veïns de la ciutat perquè apostin pel comerç local de cara a una campanya de Nadal que es preveu, també, sota mínims.

Respon