El confinament municipal omple la Zona Volcànica de la Garrotxa entre setmana

El director del Parc constata que han detectat un augment important de visitants amb un perfil diferent. L’aparcament de Can Serra registra aforaments alts cada dia de la setmana i Xavier Puig diu que, quan es torni a obrir la mobilitat, tindran a punt els controls d’accés per si cal tornar-los a utilitzar. 

L’aparcament de Can Serra aquest dimecres (Ramon Estéban)


L’operatiu entre els Mossos d’Esquadra, els Agents Rurals i Protecció Civil només va funcionar un cap de setmana, però va servir per evitar aglomeracions. El confinament municipal de cap de setmana ha fet que els controls als parcs naturals ja no siguin necessaris, però ho puguin ser si es torna a obrir la mobilitat. El director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Xavier Puig, diu que els controls podrien tornar si fa falta.

 

Des de l’activació del confinament municipal, la Zona Volcànica ha capgirat la rebuda de visitants. L’afluència ha passat del cap de setmana als dies laborables. Ho constata el mateix director del parc.

 

Puig diu que caldrà veure si l’hàbit dels visitants es manté entre setmana o l’afluència torna a ser majoritària en caps de setmana. Aquí, segons el director del Parc, l’obertura dels bars i restaurants hi podria jugar un paper important. De moment, on s’ha detectat més afluència entre setmana és a l’aparcament de Can Serra, que dona accés a la Fageda d’en Jordà. Pel que fa al perfil de visitants, han augmentat les visites de persones jubilades.

 

Respon