El conseller d’Empresa qualifica l’Espai Cràter com un “Guggenheim” per Olot

Ramon Tramosa creu que el futur centre d’interpretació dels volcans tindrà un impacte a la capital de la Garrotxa comparable al que va tenir el museu d’art contemporani a la ciutat de Bilbao. Pel Departament, el nou equipament garrotxí situarà Olot en el mapa. 

El conseller Tremosa (Pau Masó)


El 1997 la Fundació Guggenheim inaugurava a Bilbao una de les seves seus d’art contemporani que té repartides a tot el món. L’impacte d’aquest equipament a la ciutat ha estat molt important pel turisme, l’economia i la societat basca. El museu també va promoure la rehabilitació de diferents espais públics de la capital basca i va posar en relleu el turisme cultural.

Des del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya posen l’Espai Cràter com un exemple local del museu Guggenheim. El conseller d’Empresa és Ramon Tremosa.

 

Tremosa també diu que hi haurà “un abans i un després” per la ciutat d’Olot amb la construcció de l’Espai Cràter. Creu que ha de ser un imant per a les més de 300.000 persones que visiten anualment la zona volcànica de la Garrotxa.

 

L’Espai Cràter d’Olot serà un museu d’interpretació de l’activitat volcànica únic a Catalunya i punter a Europa. L’equipament ha costat més de quatre milions d’euros i es preveu que s’inauguri el pròxim mes de setembre.

Respon