El Consorci de l’Alta Garrotxa reconeix que la posada en escena del Pla Especial “no va ser correcta”

Des de la presidència admeten que l’aprovació inicial va estar influïda per les eleccions municipals. Es preveuen sis mesos per resoldre les al·legacions i calculen que el març de l’any que ve el Pla pugui estar definitivament aprovat.

El Pla Especial es va aprovar inicialment el febrer (Ràdio Olot)


Falta de transparència, poca comunicació i deixar de banda alguns actors del territori. Aquestes són les crítiques que va rebre el Consorci de l’Alta Garrotxa després de l’aprovació inicial. Set mesos després, la presidència de l’ens garrotxí ha reconegut errors en “la posada en escena” del Pla Especial. Ho explica l’assessor en funcions del president, Francesc Canalias.

 

Des de la mateixa presidència, Santi Reixach, també reconeix errors, però assegura que calia tenir algun paper sobre la taula.

El president, Santi Reixach, i el seu assessor, Francesc Canalias, en una roda de premsa (Pau Masó)


Converses per acostar posicions amb els col·lectius crítics

El Consorci assegura que hi ha hagut converses amb els sectors més crítics (propietaris i veïns) que han permès caminar cap a l’entesa.

 

Alguns dels col·lectius més crítics han estat els propietaris, pel que fa a les restriccions que, segons ells, imposa el Pla Especial. També han alçat la veu els naturalistes, que fins i tot sondegen presentar un contenciós administratiu. El termini per presentar al·legacions s’acaba el 30 de setembre i des del Consorci esperen mantenir “la filosofia” del document.

 

Canalias també remarca que el Pla Especial no vol imposar res a ningú i que “és una finestra oberta” que respectarà la voluntat de tothom. S’espera que a partir del setembre s’enceti un termini de sis mesos per resoldre al·legacions i que el Pla s’acabi aprovant el pròxim mes de març, després de 24 anys.

Respon