El Consorci de l’Alta Garrotxa estudia fer pagar per accedir a Sadernes i Sant Aniol

La mesura està sobre la taula, però no es preveu que entri en funcionament aquest estiu. Des de l’ens garrotxí asseguren que també s’estan analitzant altres mesures per evitar la sobrefreqüentació i que la voluntat no és recaptatòria, sinó d’ordenar l’espai. 

La zona de bany de Sant Aniol


El juliol del 2020 la Vall de Sant Aniol a l’Alta Garrotxa va viure caps de setmana de molta afluència a causa de les restriccions de viatjar a fora el país. Es van viure situacions de sobrefrequentació que poques vegades s’havien vist amb imatges de cotxes aparcats per tot arreu dificultant l’accés de vehicles d’emergència. Aquesta va ser la gota que va fer vessar el got i a partir d’aquí el Consorci de l’Alta Garrotxa va reforçar les mesures i a estudiar-ne de noves. Una d’elles és fer pagar per accedir a la zona de Sadernes i Sant Aniol. Ho explica l’assessor de l’ens garrotxí i director del Consorci de Salut Pública i Medi Ambient de la Garrotxa, Francesc Canalias, en declaracions a Ràdio Olot.

 

La mesura no està prevista per aquest estiu. De moment, el Consorci de l’Alta Garrotxa preveu reforçar les accions que ja hi va haver l’estiu passat amb controladors, informadors i més senyalització.

 

Si finalment el Consorci de l’Alta Garrotxa decideix fer pagar per accedir a la Vall de Sant Aniol, seria la tercera zona de bany de la comarca que aposta per aquest mètode: les Planes i la Vall d’en Bas també han instal·lat aquesta mesura els últims estius.

 

Respon