El CPA Olot recupera el primer lloc estatal i ja pensa en l'Europeu

Les patinadores olotines guanyen el Campionat d’Espanya quatre anys després de l’última vegada. No han fet un ‘Trampa mortal’ tan net com fa un mes, però n’han fet prou per superar un bon Girona. El CPA Olot s’ha assegurat la presència a l’Europeu del juliol i al Mundial si s’acaba fent. 

Imatge: Sandra Sotillo


Tot i que costi de creure, el Club Patinatge Artístic Olot no guanyava un Campionat d’Espanya des del 2017. Les patinadores olotines han hagut d’esperar quatre anys per tornar a aixecar un títol estatal i ho han fet aquesta tarda a Barris Nord de Lleida, un pavelló talismà. El director tècnic i artístic del club és Ricard Planiol.

 

La pressió de sortir en últim lloc i de tancar la competició ha pesat sobre les noies de Ricard Planiol i Ester Fàbrega, que han sortit amb nervis i han comès un parell d’errades. Però, malgrat tot, el grup s’ha aixecat i ha completat amb força el ‘Trampa mortal’.

 

Són Eli Prat i Sara Planella, dues de les patinadores del CPA Olot que han viscut en primera persona la coreografia d’avui. I així l’han valorada des de fora de la pista tant Ricard Planiol com l’entrenadora, Ester Fàbrega.

 

Els jutges han valorat el treball i l’execució del CPA Olot i li han donat la primera posició amb 96,3 punts totals. I això que una caiguda ha penalitzat les puntuacions i que el CPA Girona ha millorat molt la seva actuació respecte del Campionat de Catalunya, quan va cometre errades i no va poder fer un final lluït. Avui, les gironines han plantat cara i han acabat la coreografia ‘Ella’ amb bones sensacions, a 3,4 punts de l’Olot. El tercer lloc ha estat per al Masnou, de manera que el podi del Campionat d’Espanya de grups de xou grans ha estat el mateix que el de Catalunya.

Les places internacionals

La lluita per la quarta plaça, que dona accés a una de les dues competicions internacionals, se l’ha endut el Tona, que, a diferència de fa un mes, ha superat el Celrà. Això vol dir que el CPA Olot i el CPA Girona s’han classificat per als campionats d’Europa i del món, que el Masnou podrà triar a quina de les dues cites internacionals anar i que el Tona anirà on el Masnou no vagi. De moment, l’única cosa clara és que l’Europeu serà a finals de juliol a l’Estat espanyol —falta decidir la seu—. En canvi, no és segur que es disputi el Mundial, que en teoria hauria de ser a la tardor al Paraguai.

Així ha sonat el ‘Trampa mortal’ a Ràdio Olot


La retransmissió sencera del campionat

Respon