El Més Petit de Tots passa a la pantalla i entra a les aules

El coronavirus ha fet que el certamen de teatre per a infants se celebri en línia amb espectacles que es podran seguir des de casa. El festival també anirà a les escoles perquè els més petits puguin seguir gaudint del teatre. La majoria de la programació presencial ha quedat suspesa i només es manté una funció el 29 de novembre. 


Època de reinventar-se. Igual que Mahoma, si el públic no pot anar al teatre, el teatre anirà al públic. I amb aquesta idea el festival El Més Petit de Tots ha arrencat aquest novembre amb visites a les escoles. S’han ideat dos tallers amb algunes de les companyies que participaven presencialment al festival per poder mantenir l’essència entre els més petits. Ho explica la tècnica de recursos educatius d’Olot Cultura, Esther Forment.

 

El Més Petit de Tots també ha preparat una programació virtual on es podran veure diferents propostes dissenyades especialment per gaudir-les a través de la pantalla. També es faran programes de formació i conferències i debats sobre l’art i la infància. Per participar-hi cal adquirir un codi a través de la pàgina web d’Olot Cultura. Tot i això, Forment assegura que aquesta no és l’aposta del certamen i que perdre la presencialitat és perdre molt.

 

El Més Petit de Tots és un festival dirigit als infants de 0 a 5 anys que es va crear fa més de 15 anys i que se celebra a diferents ciutats de Catalunya simultàniament. Les propostes d’aquest any ja han començat aquest cap de setmana i s’allargaran fins a finals de novembre. De fet, si el govern manté el 23 de novembre com a data final per a l’aturada al món cultural, el dia 29 està programat l’últim i únic espectacle del festival que es podrà veure a Olot.

Respon