“El país està en deute amb els treballadors”: l'1 de maig torna al carrer

Els sindicats tornen a sortir al carrer aquest 1 de maig. Les reivindicacions laborals tornaran a l’espai públic després d’un any i ho faran amb més motius. Per UGT, CCOO i la CNT la pandèmia ha amenaçat, encara més, els drets dels treballadors i ha agreujat la precarietat laboral. Reclamen la derogació de la reforma laboral i que la crisi no la torni a pagar la classe treballadora. 

Foto: ACN


Els tres sindicats majoritaris a la Garrotxa han preparat un 1 de maig “de mínims” a causa de la pandèmia. Les agrupacions, però, tornen al carrer després d’un any i ho fan amb concentracions estàtiques. Tot plegat per seguir amb reivindicacions que fa anys que defensen com la derogació de la Reforma Laboral, però també per afegir-ne de noves derivades de l’impacte de la pandèmia. Una d’elles és la precarietat laboral. La secretària general de Comissions Obreres a la demarcació de Girona és Bélen López.

 

La precarietat laboral també és una de les lluites principals de la CNT. Creuen que la pandèmia ha fet que les empreses pugessin “abusar” d’uns treballadors que han hagut d’acceptar qualsevol condició per la por de perdre la feina enmig de l’esclat d’una crisi sanitària i social. Des del sindicat critiquen la falta de representació sindical en les negociacions laborals. Un dels membres de la secció garrotxina és Marcel Surinyach.

 

Per part de la UGT, el seu secretari general a Girona apunta les reivindicacions d’aquest 1 de maig cap als col·lectius joves, la gent gran i les dones. Xavier Casas remarca que cal reforçar els serveis públics i posar fi a la precarietat.

 

Foto: ACN


I el futur?

Pel que fa al futur, els sindicats posen molt èmfasi al marc legal que tingui aquest futur i a la necessitat de millorar la situació sanitària per millorar la situació econòmica.

 

Pel que fa als actes d’aquest 1 de maig, CCOO i UGT han convocat una manifestació estàtica aquest dissabte al migdia a la plaça del vi de Girona. La CNT de la Garrotxa ha organitzat un vermut a les 12 a la plaça del Cinema Colón d’Olot. Les entitats sindicals han descartat manifestacions a causa de la situació pandèmica.

 

Respon