El parc d’habitatges de la Vall de Bianya està saturat

El municipi s’ha quedat sense oferta i per això des de l’Ajuntament esperen que aviat alguns promotors reactivin algunes zones urbanitzables. En concret, està previst que s’ampliï la urbanització d’Hostalnou i la de Llocalou. 

Zona residencial de Llocalou (Google)


Segons dades de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, des del 2011 s’ha iniciat la construcció de sis immobles a la vall de Bianya i, d’aquests, se n’han acabat quatre. La poca construcció que hi ha hagut al municipi ha portat a una situació de falta d’habitatge. L’alcalde del municipi, Santi Reixach, diu al programa Quilòmetre 21 de Ràdio Olot, que ara mateix no hi ha oferta.

 

L’alcalde, però, no renuncia a l’objectiu de fer créixer el parc d’habitatges del municipi. Reixach espera que tard o d’hora apareguin promotors que vulguin construir en els terrenys urbanitzables que hi ha a Llocalou i Hostalnou.

 

Les últimes dades de l’Agència d’Habitatge indiquen que el 2016 només hi havia dos habitatges buits a la Vall de Bianya. Són molts menys dels 75 que apareixien el 2011.

 

Respon