En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El primer semestre del 2021, clau per a la supervivència de les empreses a la crisi de la covid

La directora de l’Agència DInàmig diu a Ràdio Olot que si els negocis aconsegueixen arribar a l’estiu, poden tenir més números de sortir-se’n
| 18 de febrer de 2021
El primer semestre del 2021, clau per a la supervivència de les empreses a la crisi de la covid

La directora de l’Agència DInàmig diu a Ràdio Olot que si els negocis aconsegueixen arribar a l’estiu, poden tenir més números de sortir-se’n. Ariadna Villegas creu que la importància del teixit empresarial de la comarca pot ajudar a parar el cop i diu que, sobretot, han detectat confusió entre els negocis afectats. 

Foto: ACN


Des de l’octubre de l’any passat, l’Agència Dinàmig de la Garrotxa ha posat en marxa l’Oficina de Reactivació, una eina que atén consultes i demandes d’ajuda per part del teixit empresarial i productiu de la comarca. Amb tres mesos de vida, s’han fet 140 atencions, principalment per assessorar sobre les ajudes econòmiques de les administracions. La directora de l’Agència, Ariadna Villegas, explica a Ràdio Olot quin és l’estat d’ànim que han detectat entre els usuaris atesos.

 

La responsable de l’Oficina de Reactivació Econòmica de la Garrotxa també diu que, a partir d’ara, esperen començar a resoldre més consultes relacionades amb l’activitat empresarial (reorientació de negocis o cooperació empresarial). Villegas preveu que aquest primer semestre del 2021 serà clau per la supervivència de les empreses garrotxines.

El sector industrial garrotxí pot parar el xoc

Sense cap mena de dubte, el sector serveis ha estat el més afectat, fins ara, per la situació de la covid. Negocis de l’hostaleria, el comerç, i també gimnasos i empreses culturals, han estat els que més ajuda han demanat a l’Oficina de Reactivació. Villegas diu que el sector industrial s’ha vist menys afectat i que això pot ajudar a parar el cop a la Garrotxa.

 

El sector industrial és el que té més pes econòmic i productiu de la Garrotxa, però és el segon en nombre de treballadors. La indústria garrotxina dona feina a més de 9.000 persones, mentre que el sector serveis engloba més de 13.000 treballadors. Des de l’aparició de la pandèmia l’atur a la comarca ha crescut dos punts i se situa, a hores d’ara, al 9’5%. Des del febrer del 2020, el nombre de persones aturades a la Garrotxa ha crescut en 600 ciutadans.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum