El Procicat relaxa mesures: a partir de dilluns que ve la mobilitat serà lliure a tot Catalunya

El Govern decideix eliminar el confinament comarcal. També permetrà recuperar la presencialitat a Batxillerat i Cicles Formatius, i obrir espais infantils lúdics sense restauració. L’aforament de les activitats esportives i religioses passarà del 30 al 50% i la restauració en centres comercials podrà obrir en les mateixes condicions que la resta del sector.

La consellera Alba Vergés (ACN)


En la roda de premsa d’aquest dijous al migdia, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que les dades permeten relaxar lleugerament les restriccions.

 

Entre les noves mesures que entraran en funcionament a partir de dilluns que ve hi ha l’eliminació del confinament comarcal. Els ciutadans es podran moure per tot Catalunya lliurament. També es recupera la total presencialitat a Batxillerat i Cicles Formatius; fins ara s’alternaven les classes presencials amb les telemàtiques. A més, també s’obrirà la restauració dels centres comercials, fins ara tancada, i hi haurà nous aforaments als equipaments esportius.

 

El relaxament d’aquestes mesures entrarà en vigor a partir de dilluns que ve 26 d’abril i s’allargaran una setmana. El Govern també ha anunciat que a partir de la setmana que ve començaran cribratges periòdics massius amb automostra arreu de Catalunya per tal de tallar cadenes de transmissió.  Els ciutadans de menys de 70 anys d’aquelles localitats seleccionades, podran fer-se testos a casa de manera voluntària i després retornar la mostra al Centre d’Atenció Primària.

Respon