El PSC critica que l’equip de govern està “facilitant” l’arribada d’una gran superfície a la ciutat

Els socialistes critiquen que s’hagin tirat endavant els tràmits per ajuntar dues parcel·les del polígon de la Guardiola que faran que hi hagi un espai de grans dimensions i que l’INCASOL podrà vendre a qui vulgui. El grup de l’oposició creu que això va en detriment del comerç local i de la planificació de la ciutat. 

 

Imatge d’arxiu de Josep Guix (Ajuntament d’Olot)


Al polígon de la Guardiola, a la zona de l’Estadi Municipal, hi ha dues parcel·les de costat. Una és propietat de l’Ajuntament i l’altre de l’INCASOL. Ara, el consistori està tancant els tràmits per cedir la seva parcel·la a l’Institut Català del Sòl perquè sigui l’ens català qui la comercialitzi. Amb la unió de les dues parcel·les, l’INCASOL tindrà un terreny de dimensions òptimes perquè es pugui vendre més fàcilment i, tot apunta, que podria acabar amb l’arribada d’una gran superfície comercial. Tot i que la venda de l’espai anirà a càrrec de l’INCASOL, el PSC d’Olot crítica que l’Ajuntament ho hagi posat fàcil perquè la parcel·la es pogués comercialitzar. El portaveu dels socialistes a Olot és Josep Guix.

 

Els socialistes han explicat que el pròxim ple municipal presentaran una moció demanant que l’Ajuntament no promogui la venda de terrenys per a grans superfícies. Una de les regidores del PSC a Olot és Marina Alegre.

 

Des de l’equip de govern defensen que l’intercanvi amb l’INCASOL permetrà comptar amb més possibilitats per promoure l’habitatge social a la ciutat. Junts per Catalunya també diu que l’arribada de la gran superfície és una qüestió que acabarà determinant l’Institut Català del Sòl, ja que és el nou propietari dels terrenys.

Respon