El Sismògraf 2021 arriba al seu últim compàs

Aquest cap de setmana el festival de dansa d’Olot tancarà la tretzena edició amb un balanç positiu, una ocupació del 100% i un total de 3.500 espectadors. Les limitacions per la pandèmia ha fet que el nombre d’assistents s’hagi reduït un 80%. Tot i això, l’organització valora positivament haver pogut desenvolupar la cinquantena de funcions programades i l’assistència de més de 300 programadors. 

Foto: Martí Albesa/Sismògraf


El Sismògraf més local acaba amb bon gust de boca. El festival estratègic de dansa de Catalunya i la ciutat d’Olot tanca portes aquest cap de setmana amb un balanç positiu, tot i els entrebancs de la pandèmia. En total, hi ha assistit 3.500 espectadors, 16.000 menys que el 2019. Però l’edició d’aquest any ja preveia un certamen menys aglomerat que s’ha allargat tot un mes i ha conviscut amb el confinament comarcal. Tot i això, l’interès pel festival no ha trontollat i l’ocupació dels espectacles ha estat del 100%. Ho explica la directora artística del Sismògraf, Tena Busquets.

 

En total s’han dut a terme 51 funcions i totes s’han pogut celebrar, tot i les condicions del Procicat i les inclemències del temps. També s’ha pogut mantenir el caràcter de mercat estratègic amb l’assistència de 300 programadors al festival i sessions virtuals que han reunit 170 professionals en línia. L’expansió territorial i temporal del festival també s’ha valorat positivament i Busquets remarca que el certamen, des del primer dia, ja contemplava un confinament local.

 

El Sismògraf s’acabarà aquest cap de setmana amb dos espectacles que serviran de traca final: Baro d’Evel actuarà aquest divendres al Taetre principal i Lara Brown ho farà diumenge a Mieres. D’aquesta manera el Sismògraf dirà adéu a la tretzena edició i al format que l’acompanyava fins ara. El 2022 el festival tornarà a celebrar-se a l’abril, però ja no serà només de dansa: reunirà altres disciplines com el circ i deixarà de ser mercat estratègic.

 

Respon