El Sismògraf 2021 no es mou

L’organització ha confirmat que el festival de dansa d’Olot es farà a la primavera. La principal novetat és que s’allargarà un mes, del 8 al 30 d’abril, i comptarà amb més espais que mai repartits per tota la comarca. L’edició d’enguany comptarà amb companyies internacionals i posarà la mirada en aquells espectacles que es relacionen amb objectes. L’organització preveu fer un festival adaptat a qualsevol restricció i sense grans multituds.

Foto: Sismògraf


L’any passat la pandèmia va traslladar el Sismògraf 2020 a la tardor. El festival de dansa va adaptar-se a la situació pandèmica que va sorprendre a tothom i ho va fer allargant-se en el temps amb més caps de setmana del que ens tenia acostumats. Aquest 2021, l’organització ha volgut mantenir les dates primaverenques en què se celebra el Sismògraf i ja s’ha confirmat que es farà del 8 al 30 d’abril. Seran 23 dies de dansa que busquen adaptar-se a qualsevol restricció que pugui aparèixer. La directora artística del festival olotí, Tena Busquets, diu que tenien molt clar que calia recuperar certa normalitat.

El Sismògraf més comarcal

El Sismògraf 2021 tindrà la novetat de l’allargada, però també que serà el més comarcal de tots. Es podran veure espectacles en una desena de pobles de la comarca com Mieres, Les Planes, la Vall d’en Bas, Sant Ferriol o Sales de Llierca. En les seves onze edicions, l’ona expansiva mai havia arribat tan lluny.

 

L’organització encara no ha anunciat el nom de les companyies que formaran part del Sismògraf 2021. Ho farà el pròxim 9 de març amb la publicació de tota la programació. Sí que ja s’ha confirmat la presència de tres companyies internacionals i un dels leitmotivs del certamen: aquest any algunes de les coreografies tindran els objectes com a eix vertebrador.

Respon