El temporal de llevant deixa fins a 170 litres a la Garrotxa

La comarca ha estat una de les que més aigua ha recollit en l’episodi d’aquest cap de setmana. La Selva i l’Alt Empordà també han vist caure molta aigua. Amb el temporal d’aquest novembre, el 2020 apunta a ser un any rècord amb més de 1.500 litres acumulats en alguns punts de la Garrotxa. 

El nord-est de Catalunya és on més ha plogut durant aquest cap de setmana. S’han acumulat registres de més de 150 litres a la Garrotxa, la Selva, l’Alt Empordà o el Vallès Oriental. A Santa Pau, des de dimecres fins dissabte es van acumular 173 litres, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. El poble garrotxí va ser el tercer punt de Catalunya on es va recollir més aigua. Per sota hi va haver LLiurona amb 167 o les Planes i Maià amb 140. A Olot, es van acumular 90 litres entre divendres i dissabte, i 119 a la Vall d’en Bas.

Tot això va fer que durant la matinada de divendres a dissabte, quan va caure més aigua, el riu Fluvià creixés fins als dos metres i arribés a portar 58 metres cúbics d’aigua per segon al seu pas per Olot. Una situació que va posar en alerta alguns pasallissos de la Vall d’en Bas.

El temporal de llevant d’aquest cap de setmana segueix sumant litres d’aigua al 2020. L’any serà un dels més plujosos de l’última dècada. I és que a Lliurona, per exemple, ja s’acumulen més de 1.880 litres de pluja o al Vidranès, a cavall d’Osona i la Garrotxa, Ciuret ja suma 1.544 litres. El Glòria, l’episodi de Sant Jordi i la llevantada actual han convertit el 2020 en un any excepcional en els registres pluviomètrics.

Respon