Els grups municipals d’Olot rebutgen la violència, l'abús policial i les bales de foam

Els abusos policials i les últimes manifestacions violentes a Catalunya han entrat a debat al ple municipal d’Olot d’aquest dijous. Tots els partits han rebutjat la violència viscuda els últims dies als carrers d’algunes ciutats catalanes. A més, Junts, ERC i la CUP han rebutjat obertament l’ús de les pilotes de foam. 

El ple d’aquest dijous va tornar a ser telemàtic (Ajuntament Olot)


Sota el paraigua d’una moció presentada per la CUP que demanava que la Generalitat es retirés de les causes obertes contra independentistes, els partits han aprofitat per mostrar el seu rebuig als actes violents que s’han viscut a Catalunya els últims dies. Des de Junts per Catalunya, la regidora Imma Muñoz, ha dit que la violència és part del que “l’estat espanyol vol veure”.

 

Des d’Esquerra Republicana s’ha seguit la mateixa línia. El regidor Josep Quintana ha posat en dubte la gestió dels Mossos d’Esquadra davant les manifestacions per la llibertat de Pablo Hasel.

 

Per part de la CUP, Lluís Riera, ha dit que la violència als carrers, és en part, a causa de la crispació social.

El PSC, en contra de la moció

Els tres partits independentistes de l’Ajuntament d’Olot han votat a favor que la Generalitat retiri les causes judicials que té obertes contra manifestants independentistes. El PSC ha condemnat l’abús policial, però ha votat en contra de la moció de la CUP. Una de les regidores socialistes és Marina Alegre.

 

El text que ha presentat la CUP aquest dijous al ple municipal d’Olot demana que s’arxivin la setantena de causes que la Generalitat té obertes contra activistes independentistes. També es reclama que les autoritats estatals i autonòmiques aturin “la persecució i la repressió” contra “col·lectius que defensen els drets fonamentals”.

Respon