Els indicadors epidemiològics de la Garrotxa es redueixen a la meitat en l’última setmana

El risc de rebrot, la velocitat de contagi i la positivitat segueixen alts, però s’han desplomat en només set dies. La comarca encara no pot dir que ha superat la segona onada, ja que a l’Hospital d’Olot encara hi ha 14 ingressats per coronavirus. 

Foto: Pau Masó


La situació al centre garrotxí es calcula que hauria de millorar en els següents dies. El nombre d’ingressats ja ha anat a la baixa, però encara no ha recuperat els números d’abans de la segona onada. De fet, aquesta setmana l’Hospital d’Olot va traslladar un nou pacient crític al Trueta i va registrar una nova defunció, que ha enfilat fins a 49 les morts per coronavirus al centre.

A fora l’Hospital d’Olot, la situació ha millorat substancialment gràcies a les restriccions. Els indicadors de la pandèmia segueixen sent alts, però la majoria de dades han disminuït a la meitat durant l’última setmana. El risc de rebrot és l’índex que més ha baixat: ho ha fet en 400 punts amb només set dies. Dels 657 ha passat als 267.

 

La mateixa tònica ha seguit la positivitat que ha passat de l’11% al 6% (això vol dir que, ara mateix, de cent proves que es fan, sis surten positives). I pel que fa a la velocitat de contagi (Rt) ha caigut per sota l’1 durant l’última setmana. Ara mateix se situa a 0,67 i això significa que la propagació del virus recula.

Més de 2.400 positius a la Garrotxa

En els vuit mesos que portem de pandèmia, a la Garrotxa ja s’han detectat més de 2.400 positius en total, s’han fet més de 24.000 proves i han mort 119 persones.

Respon