Els joves de la Creu Roja obren els ulls davant el canvi climàtic a la Garrotxa

A través de lones gegants instal·lades als balcons de l’antic hospital Sant Jaume, l’entitat ha volgut mostrar com serà la comarca si no s’actua per frenar l’emergència climàtica. Sota el nom de ‘Projecte Lona’, els joves han seleccionat diferents imatges i missatges per conscienciar la població.

Les lones instal·lades a l’antic Hospital Sant Jaume (Creu Roja)


En algunes de les fotografies seleccionades es poden observar directament els efectes reals que ja està tenint el canvi climàtic a la nostra comarca. Entre les imatges hi apareix el temporal Glòria que va viure la Garrotxa l’any passat i que va desbordar el Fluvià a la Vall d’en Bas. Aquest és un exemple, segons el grup de joves de la Creu Roja, de què l’escalfament global ja és una realitat. Però el col·lectiu ha volgut anar més enllà i també es pregunta com serà la Garrotxa el 2050. La resposta es dona a través de les lones que han penjat als balcons de l’antic hospital Sant Jaume. Una de les joves impulsores del projecte és Tània Roura.

 

Sota el nom de Projecte Lona, els joves de la Creu Roja Garrotxa volen evidenciar que ja tenim a sobre canvis en la temperatura, en la biodiversitat o en les estacions de l’any. La iniciativa va sorgir durant el confinament i també tindrà un final sostenible. Ho explica la coordinadora del grup de joves, Marta Puigferrer.

 

El Projecte Lona estarà exposat als balcons de l’antic hospital Sant Jaume d’Olot fins a finals d’abril. El grup de joves de la Creu Roja funciona com a porta d’entrada al món del voluntariat i està format per una vintena d’adolescents d’entre 12 a 16 anys.

Respon