Els MIR arriben a la Garrotxa: es cataloga el CAP i l'Hospital d'Olot com a centres docents

El CAP d’Olot i l’Hospital podran tenir residents MIR. El Ministeri de Sanitat ha acreditat, per primera vegada, tres places perquè professionals que hagin acabat la carrera puguin desenvolupar-se a la Garrotxa. Representants del CAP i l’hospital valoren molt positivament la notícia i asseguren que això permet fer un salt important en la formació de sanitaris a la comarca. 


Fins ara, la Garrotxa no podia acollir aquells estudiants que ja havien acabat la carrera i començaven el període de residència mèdica. Però aquest novembre, el Ministeri de Sanitat, després de diversos intents, ha catalogat, finalment, el CAP d’Olot i l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, a més del CAP de Banyoles, com a centres docents. Això permetrà tenir tres residents MIR a partir de l’any que ve. Són tres places de Medicina Familiar i Comunitària. El director del CAP d’Olot, Josep Lluís Nicolau, celebra la notícia i diu que això els exigirà.

 

Els metges residents que escullin l’atenció primària d’Olot faran l’estada especialitzada a l’Hospital d’Olot. El seu director mèdic, Jaume Heredia, explica que això ja es va intentar el 2010 i que ara, gràcies a diferents factors, s’ha aconseguit.

 

L’Àrea de Docència de l’Hospital d’Olot, fins ara, ha acollit estudiants de grau. Heredia diu que un cop aconseguit el reconeixement del Ministeri, el pròxim objectiu és acreditar l’atenció primària de la Fundació de l’Hospital, és a dir els CAP de Sant Joan i la Vall d’en Bas.

 

La Unitat Docent d’Atenció Familiar i Comunitària de Girona disposa de 33 places MIR, tres de les quals es destinaran a la Garrotxa a partir del curs que ve. A la demarcació, a part dels centres garrotxins, també hi ha acreditats el Trueta, el Santa Caterina de Salt, l’hospital de Figueres, el de Palamós, el de Calella i el de Blanes.

 

 

Respon