Els Museus d’Olot surten al carrer

Aquest mes de maig s’inicia un nou projecte de participació ciutadana on els veïns de la ciutat i usuaris de les residències seran protagonistes. Podran escollir una peça del fons museístic de la ciutat i després es farà una exposició fotogràfica al carrer on es veurà la persona i la peça. Es penjaran les fotografies en forma de pancarta a la façana de l’Hospici i les residències Montsacopa i La Caritat. 

Residents de la Caritat i Montsacopa al fons dels Museus d’Olot (Olot Cultura)


Si poguessis escollir una obra d’art d’entre les 9.000 que hi ha al fons dels Museus d’Olot quina escolliries? És la pregunta que se’ls hi ha fet als usuaris de les residències La Caritat i Montsacopa durant aquestes últimes setmanes. En diferents grups, els veïns de l’Hospici han pogut entrar al fons museístic d’Olot i escollir una peça que els hi agradés i endur-se-la a casa durant 24 hores. Es tracta d’un nou projecte que ha impulsat Olot Cultura i que explica la directora dels museus olotins, Montse Mallol.

 

El projecte s’anomena ‘Donem-los veu’ i vol oferir una activitat lúdica a la gent gran que durant tant de temps han estat tancats a les residències per culpa de la covid. Els participants s’emporten la peça a casa i després comença la segona part del projecte: en Pep Sau fotografia la persona i la peça seleccionada per fer-ne grans pancartes que es penjaran a la façana de l’Hospici a partir de la segona setmana de maig.

 

El nou projecte dels Museus d’Olot s’emmarca dins les activitats que hi haurà durant el Dia Mundial dels Museus (18 de maig).

Respon