Els restaurants de la Garrotxa, després d'un any de pandèmia: “Ens han robat”

La restauració de la comarca es mostra decebuda, cansada i indignada, després d’un any de pandèmia. Diversos restauradors han explicat la situació que viuen a l’últim capítol de ‘La Covid + Humana’ de Ràdio Olot. Asseguren que no cobreixen despeses i que la facturació ha baixat en picat. Se senten estafats per l’administració i afirmen que, directament, els han robat. Malgrat tot, asseguren que s’estimen la feina i que això farà tirar endavant els seus negocis. 

Foto: Pau Masó


Vuit mesos abans de l’esclat de la pandèmia, en Luiggi havia agafat la pizzaria Torino d’Olot. Havia dipositat tots els estalvis per començar un nou negoci i es va trobar amb l’obligació de tancar. Des de llavors no ha tornat a obrir i només serveix per emportar o a domicili.

 

En Jordi, just abans de la pandèmia havia decidit ampliar el menjador del seu restaurant, l’Hostal del Sol.

 

La Martina Puigvert de Les Cols i la Mercè Colomer de Can Guix (Pau Masó)


La Martina, xef de Les Cols, recorda amb llàstima el març de l’any passat i explica que han traslladat els esforços que abans feien al restaurant, a l’hort.

 

I la Mercè, després de més de quaranta anys a Can Guix. Creu que res tornarà a ser igual.

 

En Luiggi de la Trattoria i en Jordi de l’Hostal del Sol (Pau Masó)


“Hem posat el nostre patrimoni i no pots treballar”

Cada restaurant és una realitat, però tots coincideixen que allò que els ha tocat més han estat les incoherències de l’administració.

 

Què han après?

Asseguren que amb la situació actual no es cobreixen despeses i que la facturació està al voltant del 10 o 15% dels ingressos que tenien abans de la covid. Demanen que se’ls ajudi econòmicament i que no se’ls culpabilitzi. Creuen que els seus negocis seguiran vius d’aquí a dos anys perquè s’estimen la seva feina. I de tot plegat, n’han après el següent.

 

La conversa amb en Jordi, en Luiggi, la Mercè i la Martina ja es pot recuperar a radiolot.cat i a totes les plataformes digitals de l’emissora.

 

Respon