ERC demana a l’equip de govern d’Olot que es mobilitzi davant la llei de regulació del lloguer

La normativa va entrar en vigor el setembre i, segons el partit, el consistori no ha informat la població sobre aquesta normativa. El partit també reclama que la taula d’habitatge de la ciutat controli l’aplicació de la llei al municipi. 

Anna Barndas, a l’esquerre, al costat de la també regidora Iolanda Suescun (ERC)


El partit formalitzarà les seves peticions a través d’una moció que es presentarà al ple municipal d’aquest dijous. ERC creu que l’equip de govern ha de “garantir” l’aplicació d’una llei que congela els preus del lloguer a la ciutat. La portaveu del grup municipal republicà, Anna Barnadas, demana que el consistori informi la ciutadania sobre la normativa residencial.

 

La llei de regulació del preu del lloguer va entrar en vigor el 22 de setembre de l’any passat. De facto, la normativa va declarar una seixantena de municipis de Catalunya com a ciutats amb un mercat d’habitatge “tens”. Olot va ser una d’elles, ja que els preus dels lloguers han pujat més d’un 20% en els últims cinc anys. Aquesta catalogació, però, caducarà el pròxim setembre si els consistoris no demanen prolongar-la.

 

ERC també reclama que a la taula d’habitatge del consistori olotí hi hagi algun mecanisme de control de la normativa que ja funciona des de fa gairebé quatre mesos. El partit presentarà les seves demandes a través d’una moció el pròxim ple municipal que se celebrarà el dijous que ve de forma telemàtica a les sis de la tarda.

Respon