ERC Olot qualifica els nous carrils bici de Sant Miquel com un “nyap”

El partit creu que no són segurs perquè estan ubicats entre la vorera i els aparcaments i això pot generar accidents. Demanen que es repensin d’alguna manera i s’arribin a connectar amb altres carrils bici de la ciutat. Pels republicans, l’equip de govern ha demostrat els últims anys que no té la mobilitat sostenible com a prioritat. 

Un dels carrils bici que s’han instal·lat a Sant Miquel (ERC Olot)


El passat mes de febrer l’Ajuntament d’Olot va finalitzar una reordenació viària al barri de Sant Miquel que va consistir en el canvi d’algunes direccions i la instal·lació de carrils bici. Aquests vials per a bicicletes es van situar entre la vorera i els aparcaments, un fet que, segons ERC, fa que la circulació no sigui segura. Per la portaveu del partit, Anna Barnadas, els nous carrils són “un nyap”.

 

ERC demana reestructurar l’actuació feta a Sant Miquel i critica que s’hagi fet abans d’iniciar el procés participatiu de l’Olot Pedala. Ara, el nou pla pel foment de la bicicleta ja està en marxa, però no ha tingut en compte els trams fets al barri olotí. Els republicans demanen polítiques de mobilitat sostenible més completes en lloc de fer carrils repartits per la ciutat, però sense connexió entre ells.

 

Barnadas també ha recordat que el 2015 es va aprovar un pla de mobilitat que garantia una inversió total d’un milió d’euros per la creació de carrils bici, amb una dotació anual de 170.000 euros. Segons els republicans això no s’ha complert i, d’aquesta manera, s’ha “comprovat” que la mobilitat sostenible no ha estat “una prioritat” per l’equip de govern.

 

 

Respon