Vuit positius en els tres dies de cribratge massiu a Olot

En total hi han participat més de 2.000 persones. El dia amb més afluència va ser dijous amb més de 750 persones en una jornada. Salut està estudiant els resultats i manté oberta la possibilitat d’allargar el cribratge.

Foto: Pau Masó


Després de tres dies de cribratge, Salut ha anunciat els resultats obtinguts fins ara. En total s’han fet 2.015 testos d’antígens que han servit per detectar vuit positius de coronavirus (això significa només un 0,4% del total de persones que hi ha participat).

Amb relació a la participació, s’ha situat al voltant del 6%. Hem de comptar que el cribratge anava destinat als olotins majors de 16 anys, el que representa una població aproximada de 30.000 habitants. El dia de més afluència va ser el dijous amb 757 testos fets, seguit del divendres amb 709 i per últim el primer dia, dimecres, amb 549.

Salut ara avaluarà les dades i decidirà si allarga el cribratge uns dies més. El Departament no tanca la porta a fer-ho, si cal durant el cap de setmana.

Més cribratges a la demarcació

Paral·lelament al cribratge d’Olot, aquests dies també se n’ha fet un a Banyoles durant tres dies, en el qual hi han participat 1.884 persones i s’han detectat 9 positius.

A l’espera de saber si s’allargaran els cribratges de Banyoles i Olot, Salut ja ha anunciat un nou cribratge a la demarcació: serà a Figueres durant tota la setmana que ve a diferents punts de la capital de l’Alt Empordà.

Respon