Es posa en marxa l’Oficina de Reactivació Econòmica de la Garrotxa

Amb seu a Olot, vol ser l’epicentre del suport a empreses, autònoms i treballadors que s’han vist afectats per la crisi del coronavirus. Una de les principals funcions de l’oficina és canalitzar i “traduir” totes les ajudes estatals i nacionals perquè la ciutadania hi tingui fàcil accés.

Foto: Pau Masó


L’Oficina de Reactivació Econòmica de la Garrotxa està situada a la seu de l’Agència Dinàmic, davant l’estació d’autobusos d’Olot. Estarà oberta els dies laborables de nou del matí a quatre de la tarda i s’han contractat dues persones per atendre les peticions que arribin. Bàsicament, l’Oficina pretén fer quatre funcions: ser un espai de connexió entre sectors econòmics, fer diagnòstics personalitzats, coordinar les mesures de reactivació econòmica de la comarca, i sobretot, ser un punt d’informació sobre totes aquelles ajudes i subvencions que apareguin amb relació a la covid-19. La directora de l’Agència Dinàmig, Ariadna Villegas, diu que una de les tasques més importants és fer el paper de “traductor”.

 

Foto: Pau Masó


L’obertura de l’Oficina de Reactivació Econòmica respon a les necessitats detectades en una enquesta que es va fer als mesos de confinament al sector econòmic de la comarca. El conseller de Desenvolupament Local del Consell Comarcal de la Garrotxa, Pere Vila, remarca el compromís comarcal de l’oficina.

 

L’Oficina ofereix atenció i assessorament a empreses, autònoms i treballadors. Per concretar una visita, cal demanar cita prèvia a través de la pàgina web de Dinàmig. De moment, la nova oficina s’ha dotat amb dues persones a dedicació completa i 100.000 euros de pressupost. Es preveu que l’espai estigui obert fins, com a mínim, l’octubre de 2021.

Respon