Experts internacionals sobre la transició energètica prenen nota de la Garrotxa

Ho fan durant la seva estada a la Residència Faber d’Olot, on durant dues setmanes desenvolupen els seus projectes. Segons els residents, la comarca, com molts altres territoris, té molts deures a fer. Un dels fets que més ha sorprès els experts ha estat el poc ús de plaques solars a les cases dels garrotxins. 


Durant gairebé tot aquest mes de març, cinc experts internacionals del món de les energies sostenibles fan una estada sobre transició energètica a la Residència Faber d’Olot. Allà hi desenvolupen els seus projectes personals, però també observen i analitzen l’entorn. El paisatge i la natura de la Garrotxa són elements que no han passat desapercebuts entre els residents i això els ha fet preguntar-se quina tasca està fent la comarca en la transició energètica. El director de la Residència Faber, Francesc Serés, explica a Ràdio Olot que el que més ha sorprès als professors, universitaris i professionals que es troben a l’equipament ha estat el poc ús de plaques solars que fem els garrotxins.

Contacte amb experts locals

Alguns dels experts que aquests dies es troben a la comarca vénen de Corea del Sud, dels Països Baixos, Malàisia o el Perú. Entre ells també ha sorgit el dubte sobre com les empreses garrotxines treballen amb energies verdes, l’adaptació dels vehicles o la millora dels processos industrials. Fins i tot s’han posat en contacte amb experts locals: “Tenim gent que ens ha demanat molta informació sobre com les companyies locals treballen amb les energies verdes. Hi ha moltes activitats que s’estan fent que permeten conèixer directament membres d’empreses garrotxines”, explica Serés.

Els residents de l’estada sobre transició energètica s’estaran a Olot fins al 25 de març. Després Faber acollirà una estada de dansa i es prepararà per a l’acollida més gran d’aquest any. Serà a l’abril amb una estada sobre innovació pedagògica amb una vintena de residents.

Respon