Junts guanya el 14F a Olot

ERC ha quedat en segon aposició a gairebé 2.000 vots del partit de Puigdemont. Els juntistes i els republicans han perdut pràcticament la meitat dels vots a causa de la baixa participació, però han mantingut la seva quota. Els partits que més vots han sumat a la capital de la Garrotxa han estat el PSC i la CUP, que han quedat com a tercera i quarta força respectivament. VOX ha estat el cinquè partit més votat per davant del PDeCat i En Comú Podem.

Foto: @Olotuit / Ramon Buxó


La correlació de forces a la capital de la Garrotxa ha seguit amb similitud el patró de la comarca. Junts ha guanyat amb força les eleccions del 14F a la ciutat per davant d’ERC que s’ha quedat a més de 1.800 vots del partit de Laura Borràs i Carles Puigdemont. Les dues formacions independentistes, però, s’han vist castigades per la baixa participació. Tant Junts com ERC han perdut la meitat dels vots que van aconseguir el 2017. Aquest diumenge, els juntistes han aconseguit 4.674 vots, mentre que el 2017 (juntament amb el PDeCAT) en van sumar més de 8.400. Pel que fa als republicans, fa quatre anys van treure 4.200 vots, i aquest 14F s’han quedat amb 2.800. Tot i la pèrdua de votants, la correlació de forces s’ha mantingut i Junts segueix amb un 40% dels vots i ERC amb un 22%.

PSC i CUP, frec a frec

Més enllà dels dos principals partits independentistes, una de les formacions que més reforçada ha sortit d’aquest 14F ha estat el PSC. A la ciutat d’Olot el partit de Salvador Illa s’ha situat com a tercera força amb 1.539 vots, 170 més que el 2017. Pràcticament els mateixos que també ha sumat la CUP respecte fa quatre anys. Els anticapitalistes han estat la quarta força més votada a la capital garrotxina amb 1.171 vots.

Com a cinquena força ha aparegut VOX que ha aconseguit 200 vots més que les municipals de l’any passat. El partit d’ultradreta ha aconseguit 521 paperetes aquest 14 F i ha superat el PDeCAT (amb 420) i En Comú Podem (396).

Com també ha passat a la comarca i al país, Ciutadans ha estat el gran perdedor de la jornada elector amb més de 2.000 vots perduts respecte al 2017 a la ciutat d’Olot. La fuga de votants també s’ha notat al PP que ha perdut més de 300 vots. Entre la resta de partits, el Partit nacionalista Català ha aconseguit 42 vots, el moviment Primàries 37 i el Front Nacional Català 32.

Respon