Junts per Catalunya guanya les eleccions generals del 10N a la Garrotxa

Els juntistes han estat la primera força a 16 dels 21 municipis de la comarca. D’aquesta manera superen ERC que va ser la guanyadora de les passades eleccions i que aquest 10N ha perdut gairebé 2.000 vots a la Garrotxa.  El PSC ha estat tercera força a la comarca i la CUP s’ha situat en quart lloc. Ciutadans ha perdut més de la meitat dels vots i PP i VOX han guanyat votants garrotxins.

Gairebé 10.000 garrotxins han votat Junts per Catalunya aquest 10N. (Pau Masó)


Del groc al rosa. Junts per Catalunya ha estat la força guanyadora d’aquestes eleccions generals a la Garrotxa i ha guanyat terreny. Els juntistes s’han imposat en nou municipis més en relació al 28A: Olot, Beuda, Montagut, Sant Feliu, Sant Jaume, Sant Joan, Santa Pau, la Vall d’en Bas i la Vall de Bianya han canviat de color respecte a les últimes eleccions espanyoles. En total, 9.711 garrotxins han votat a Junts per Catalunya aquest 10N. El president del partit a la Garrotxa, David Coromina, valora així el resultat.

 

Un dels partits que han reculat respecte a les eleccions del passat abril a la Garrotxa ha estat ERC. Els republicans han perdut gairebé 2.000 vots i han passat a ser segona força a la comarca. Aquest 10N han guanyat a només cinc pobles garrotxins, mentre que el 28A ho van fer en 14. El president del partit a la comarca, Pep Companys, assenyalava la CUP com el principal factor que explica els resultats.

 

En les seves primeres eleccions generals, la CUP ha estat quarta força a la Garrotxa amb 3.163 vots. El cupaire Lluís Riera, creu que el partit “ha consolidat un espai”.

 

Pel que fa al PSC, malgrat mantenir-se com a tercera força a la comarca ha perdut mil vots respecte el 28A. El seu portaveu comarcal, Albert Bramon, creu que la causa ha estat el context polític i social de les últimes setmanes.

 

El gran derrotat de la nit electoral d’aquest diumenge ha estat Ciutadans. A la Garrotxa ha perdut més de la meitat dels vots i ha passat de 1468 votants a 572. El portaveu comarcal del partit, Antoni Fierro, valora així els resultats a Ràdio Olot.

 

Qui també ha perdut vots, però amb menys intensitat, ha estat Unides Podem. Aquest 10N el partit ha tret 2197 vots, 100 menys que el 28A. Així ho valora un dels portaveus del partit a la Garrotxa, Xavier Garcia.

 

Qui més vots ha guanyat en aquestes eleccions generals a la Garrotxa ha estat VOX. El partit d’ultradreta ha gairebé doblat els vots obtinguts el 28A. Dels 398 que va aconseguir el passat abril ha passat als 697 aquest 10N. En menor mesura també ha crescut el PP que ha recollit més de 800 vots a la Garrotxa, 200 més que els anteriors comicis.

Respon