La Cursa de la Moixina, solidària i sostenible

Torna aquest dissabte dos anys després. Es donaran els beneficis a la Fundació Albert Bosch i s’impulsaran mesures per reduir l’impacte en el medi ambient. Les cintes per marcar el recorregut es canviaran per cartells i es regalaran bidons d’aigua biodegradables als participants. 

Imatge: Cursa de la Moixina

El coronavirus va impedir que s’organitzés l’1 de maig de l’any passat, però ara tot està a punt perquè aquest dissabte la Cursa de la Moixina es pugui a tornar a celebrar. Els paratges de la Moixina i la Fageda d’en Jordà s’ompliran d’esportistes que faran el recorregut de 10 quilòmetres corrent o caminant individualment o per parelles. Ara bé, aquesta vuitena edició no serà com les set anteriors. La primera novetat serà només de començar. La zona del marc de fotos, al costat de l’avinguda Sant Jordi, quedarà tancada i només hi podran entrar els participants a la cursa que s’hagin pres la temperatura i posat gel hidroalcohòlic a les mans. Després, s’hauran de situar en espais habilitats per evitar aglomeracions, tal com explica un dels responsables de la prova, Marià Clavell.

 

Però les mesures anti-covid no seran les úniques protagonistes. En col·laboració amb el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, la Cursa de la Moixina també n’ha impulsat de sostenibles. L’objectiu és reduir al màxim el nombre de residus plàstics. Per això, d’una banda, es regalarà un bidó biodegradable a cada participant perquè se’l pugui anar omplint d’aigua i, de l’altra, se substituiran les cintes de plàstics que marcaven el recorregut per alguns cartells que es podran aprofitar cada any.

 

La Cursa de la Moixina està organitzada per les associacions Linkinesis i Faràndula Racing Team i se celebrarà aquest dissabte a partir de les 10 del matí. Abans de la sortida, encara s’admetran inscripcions presencials. Avui a la mitjanit s’acaba el termini per apuntar-s’hi per internet a un preu més reduït. Els beneficis de la prova aniran destinats a transformar l’espai d’oncologia pediàtrica de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona gràcies a la Fundació Albert Bosch de Noel Alimentària.

Respon