La Fageda es converteix en un exemple mundial de sostenibilitat

S’ha situat entre les nou empreses més sostenibles d’Iberoamèrica. Un estudi impulsat per la Secretaria General Iberoamericana i la Universitat Politècnica de Madrid posa com a exemple la companyia garrotxina en la contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU. Segons la direcció de La Fageda, és un honor rebre aquesta catalogació. 

Foto: Jornal.cat


Segons l’estudi, La Fageda compleix el 88% dels ODS que marca l’ONU. Són fites relacionades amb tota mena d’aspectes transversals enfocats al desenvolupament sostenible del planeta. El document publicat recentment per la Secretaria General i la universitat madrilenya posa d’exemple nou empreses d’Iberoamèrica (comptant també la península) pel seu treball en el compliment dels objectius sostenibles. Entre elles hi ha La Fageda, i pel cap de comunicació de l’empresa garrotxina, Albert Riera, és tot un honor formar-ne part.

 

Amb la catalogació, La Fageda passa a ser un exemple mundial per la seva contribució a la sostenibilitat. Segons l’estudi, l’empresa garrotxina té un impacte significatiu en el treball decent, la reducció de les desigualtats, la fi de la pobresa, la igualtat de gènere o les aliances per assolir els objectius.

 

La Fageda fa dos anys que treballa amb els objectius ODS, però tot i això Riera explica que molts dels índexs coincideixen amb els objectius personals de la companyia. El cap de comunicació de La Fageda assegura que l’objectiu és seguir treballant per complir alguns dels objectius ODS que els hi falten, com per exemple, la formació o el tractament de les aigües residuals. Els objectius ODS els va marcar l’ONU el 2015 amb el 2030 a l’horitzó. En total hi ha 17 objectius que es marquen per a tota mena d’actors (públics, privats, individuals o col·lectius) i que giren al voltant de la lluita contra el canvi climàtic, el consum sostenible, la pau o la innovació.

Respon